DIY-tips: Måla om dina möbler utan att slipa.

Mala om IKEA skåp utan att slipa

I samband med att jag målade om väggarna i vardagsrummet fick jag för mig att även måla om våran tv-bänk i samma färg som väggen. Tidigare hade jag satt dekorplast i marmorimitation på dörrarna. När man börjar dra i plasten så åker yttersta lagret på dörren med och dörren blir helt flammig. Jag gillar verkligen inte att slipa och trodde att dörrarna var utom räddning och att allt skulle  bli fult och halvdant när jag målade om dem. Men det gick superbra.


mala-ikea-skap_5

Så här såg dörrarna ut när jag började riva bort dekorplasten. Ni ser att den högra dörren där jag dragit bort dekorplasten är väldigt fläckig. Just för att färgen hängde med klistret när jag drog bort det.


mala-ikea-skap_11

Jag bestämde mig för att använda häftgrund för att slippa slipa och jag kan säga att det fungerade alldeles utmärkt på dörrarna. Färgen fäste superbra och i och med att den är ganska tjock så fyller den i så att skarven mellan färgen som försvunnit blir slät. Det funkar superbra så länge som man inte har alltför stora hål. Det trodde jag aldrig.

Lade på häftgrunden i två omgångar och därefter målade jag dörren med snickerifärg i samma kulör som väggen. Använd gärna en fin skumgummiroller för riktigt slätt resultat.

mala-ikea-skap_10

Toppskivan har jag inte målat ännu på skåpet. Tycker det är lite fint när den fortfarande är vit. Men man vet aldrig. Den kanske får sig en omgång färg framöver.


mala-ikea-skap_7

 

 1. Sanna skriver:

  Häftgrund är fantastiskt, vi målade om våra Billy bokhyllor och det fungerar!! Ingen färg som släpper när man tar ut en bok.

  1. Vad kul att höra att det funkar så bra.
   Kram
   Helena

 2. bra tips! och det blev riktigt fint!

  1. Tack! Älskar när jag slipper det tråkiga underarbetet.
   Kram
   Helena

 3. Maria skriver:

  Snyggt men jag gillar det lilla jag ser av soffan också. Vilken är det?

  1. Vad kul att du gillar den. Det är en gammal Waxholm från IKEA som jag klätt in i linnelakan från HM home.
   Kram
   Helena

 4. Emma skriver:

  Får man fråga vilken kulör du använde, härlig ton!

  1. Självklart får du det. D819 Emalj NCS 2404-G21Y
   Kram
   Helena

 5. smäm skriver:

  Snyggt!! Häftgrund har jag aldrig hört talas om. Låter ju som något för mig. Gillar inte att slipa heller och planerar att måla om lite möbler :) Kram!

Comments are closed.

LOADING..