Duka upp till sommarfest- Här kommer de bästa tipsen för en lyckad kväll

Idag är en sån varm dag som får en att tänka på alla sommarfester ute i det gröna. Skulle genast vilja duka upp en vacker sommarfest ute på gräsmattan.

sommar dukning

Duka upp sommarfest på gräsmattan

Den här bilden får mig genast att tänka på de där långa sommarnätterna med det vackra ljuset på Gotland. Kinfolk har dukat upp det så otroligt gemytligt och mysigt direkt på gräsmattan vid en loge. För om man istället för ett högt bord dukar upp ett lågt. Så alla får sitta på vackra fårskinnsfällar på gräsmattan och det skapas genast en helt annan känsla än om man sitter uppradad på stolar.

 

placeringskort för sommar dukning och bröllop

Placeringskort på löv

Det är alltid lite trevligt om man tänker till på hur och var alla ska sitta. För en lyckad placering kan göra att festen höjs till nästa nivå. När alla känner sig trygga och har roligt. La Crema  har gjort de allra vackraste placeringskorten genom att skriva namnen på löv med guldpenna.

 

sommar dukning

Alla fester behöver ett avlastningsbord


Ja så är det bara. Det är suveränt för att det finns alltid saker som inte får plats på middagsbordet. Då är det alltid bra med ett avlastningsbord. För exempelvis paketen och blommorna om du har födelsedagsfest eller för vinet och ölen. Local Milk har fotograferat ett riktigt vackert avlastningsbord gjort av trälådor och överblivet virke, dekorerat med gröna blad. Som gör att hela möbeln känns levande och vacker.

sommar dukning tallrik och bestick

Dukning

Ibland behöver man inte konstla till det så mycket. Men det är alltid kul med en liten detalj som gör att man hajar till innan man sätter sig till bords. Som ett vackert löv placerat på servetten till exempel.

 

sommardukning glasvaser med blommor
Grönt är skönt

Alla fester mår bra av gröna inslag. The Merrythought har placerat små glasflaskor på bordet i olika storlekar och fyllt dem med gröna blad. På bordet har även fikon lagts som ytterligare dekoration.

 

tips till sommardukningen ljusslingor
Ljuskällor

Glöm inte bort stämningsljusen till kvällen. We love pictures  har gjort det så fint med mycket ljus på bordet och  ljusslingor över bordet och runt om.

 

brasa

Lägereld

Några av de bästa festerna jag varit på har oftast avslutats vid en eld. Det är något särskilt som händer där vid elden tillsammans med en gitarr och glada människor. Natten flyger iväg och plötsligt så börjar solen gå upp igen.

 

 

 1. Restaurang estet på rabarberpaj kan jag absolut inte hitta! Kan du fixa det snarast, lät jättegott o jag har massor av rabarber. Eva

 2. Tack för fina tips!

  1. Vad kul att du gillade dem.
   Ha en fin dag nu
   Kram
   Helena

Comments are closed.

LOADING..