10 Husmorstips: Så får du bort mördarsniglar.

På vårt land en regnig dag kan man på någon timme plocka flera hundra sniglar. Det är knappt att man kan sätta ner fötterna i marken utan att man trampar på en mördarsnigel. De blir bara fler och fler för varje år som går. Där är det svårt att vinna över sniglarna. 

Här hemma i  trädgården har jag en del sniglar men absolut inte som på landet.

Det finns många husmorsknep att ta till för att minska antalet sniglar i trädgården. Vissa metoder mer humana än andra. Så här kommer en lista på olika tips på vad man kan göra:

1. Sniglarna gillar inte koppar. Så varför inte plantera i kopparkruka?

2. Kaffedoften är något de har svårt för. Lägg en sträng med kaffesump runt odlingen så kryper de inte in och äter upp dina grönsaker.

3. Om du är förutseende på våren och ser snigeläggen, kratta ut dem, så fåglarna ser äggen och kan äta upp dem.

4. Det finns fler djur som gillar sniglarna. Några av dem är grodor, igelkottar, trastar, höns och myskänder.

5. Man kan gräva ner en burk i marken som man fyller med öl. Mördarsniglarna verkar gilla doften av öl och kryper därför dit, ramlar ner och drunknar.

6. Nötter och nötskal kan malas ner och läggas i strängar runt det du vill att sniglarna ska undvika.

7. Knipsa av huvudet på mördarsniglarna med en säckatör eller liknande.

8. Plocka dem och lägg i påse, frys ner och gräv ner.

9. Vikta plåtkanter har sniglar svårt att ta sig förbi. Ett tips är att sätta såna plåtkanter på odlingslådorna och komposten.

10. Ta bort onödiga lövhögar, här trivs och gror mördarsniglarna.

De tips som har fungerat bäst än så länge är att odla grönsaker högt. Grönsakslandet är numera i en gammal eka som står på land.Sen är det snigeljakt varje kväll med säckatören och en snigelgiljotin. Det låter lika hemskt som det är. Men det är effektivt. Det är en lång metallstav som är vass längst ner och som delar mördarsniglarna på mitten.

Det finns en uppsjö av tips på hur man kan skydda sina växter och grönsaker i trädgården från mördarsniglar. Har du något mer tips? Skriv gärna en kommentar och dela med dig.

————————————————————————

Följ gärna Mormorsglamour på Facebook eller Instagram @mormorsglamour

  1. Sandra skriver:

    Alltså, dessa jäkla sniglar! Jag har satt koppartejp runt mina pallkragar så nu hoppas jag att jag kan få ha dem någorlunda ifred. Blev så chockad en dag när jag såg sniglar som var alldeles fläckiga och har nu förstått att de heter pantersniglar och i viss mån äter upp vanliga mördarsniglar. Hurra!

Comments are closed.

LOADING..