Inredningstips: Inred sovrummet med en tavla ovanför sängen

Hur många har inte en ärvd tavla som är undanstoppad på vinden eller i garderoben och väntar på bättre tider? Nu är det dags att plocka fram den.

 

Idag tänkte jag dela med mig av ett inredningstips. Under en ganska lång tid nu har vi sett många av de stylade hemmen inredas med svartvit fotokonst. Men jag upplever just nu en förändring i den tidigare så tydliga trenden. Den målade tavlan och fotokonst med färg håller på att flytta in.

Min personliga åsikt är att den svartvita fotokonsten kommer att fortsätta att vara populär ett tag till. Men vi kommer även våga lite mer, våga ta in en tavla i inredningen. Det gör att det inte känns lika avskalat i rummet utan det mjukar upp på ett helt annat sätt.

Inred sovrum med tavla

Ett tydligt exempel på detta är stylisten Sanna Fischers hus. Hemmet är till salu just nu via Magnussons mäkleri och har synts på en rad olika bloggar. I sovrummet är det en ganska så stram inredning. Som mjukats upp något med lampan på nattduksbordet från Flos, de fina runda knopparna på väggen och pionerna i vasen. Förutom detta så ger sovrummet ett ganska stramt intryck. Med alla raka linjer både i badrumsdörr, nattduksbord och de svartvita lakanen.

Men tack vare tavlan så mjukas sovrummet upp ytterligare och bidrar även med lite mer färg. Testa gärna genom att sätta handen för tavlan på bilden och se hur rummet påverkas.

Hade tavlan haft en mer snirklig ram så hade sovrummet fått ett helt annat intryck. Nu tas den svarta färgen och formen på ramen upp av sängkläderna och i de svarta lamporna på väggen.

 

 

 

 

 1. Emelie skriver:

  Hejsan!

  Jag kom in på din blogg av en slump när jag sökte på trekvast och skyffel till barn. Du hade skrivit ett fint inlägg att dina barn hade ärvt denna fina kvast. Min fråga är!!!
  Vet du vart denna fina kvast är köpt? Eller vet märket?

  Jag har sökt och sökt men hittar den ej.
  Mkt tacksam för svart!

  Mvh Emelie

  1. Hej Emelie,

   Jag är ledsen men jag vet inte alls vart den är köpt och nu har jag googlat runt som en tok, för att försöka hitta något svar till dig. Men inte hittat någonting.
   Hoppas att du iallafall hittar vad du söker till slut.
   Kram
   Helena

Comments are closed.

LOADING..