Inspiration till midsommardukningen, kransen och buketten

Himlar vad tiden går. Man har gått och väntat så länge på sommaren och förväntar sig alltid att den ska vara så mycket längre än vad den egentligen är. Undrar om det är för att man hela tiden jämställer semestern med sommaren och glömmer bort att njuta när den redan är här? Som nu. Nu är det faktiskt sommar och alldeles strax dags för midsommar.

Och ni kanske vill ha lite idéer till midsommaraftons dukningen och detaljerna runt om? Här kommer massor av fina bilder att inspireras av.

En vacker blomsterbukett bunden av trädgårdsblommor och rosor.

midsommar bukett

Sen den här fantastiska lanternan. En rislampa smyckad med massor av plastblommor/ ljusmanschetter. De är faktiskt riktigt lätta att få tag på. Köpte en hel låda med blommiga ljusmanschetter för 20 kr på en second hand affär.

Sen är det bara att ta fram limpistolen och limma på blommorna på en rislampa.

midsommar dekoration
lla dukningar mår bra av blommor.Vackra buketter i små vaser utplacerade på bordet. På varje servett har en blomma lagts som en extra detalj. Den fina blommiga servisen plockar upp färgerna i blommorna.
midsommar dukning

och varför inte binda sin midsommarkrans med trädgårdens sista pioner? Så vacker! <3

midsommar krans
Att göra små hängande vaser av konservburkar och hänga i äppelträdet ovanför buffébordet blir en extra detalj som lyfter allting lite extra. Hela beskrivningen på kransen hittar du hos Margareta Fridén.
midsommar dukning


Bildkällor: 1,3 och 5 Ruffled blog 2. Weddingware 4. Margareta Fridén

 

 

LOADING..