Kinfolk – hiss eller diss?

I bloggvärlden finns det en hel del bloggsnackisar, boken Kinfolk table är en av dem. Ibland känns det som att alla har samma saker och vissa inredningsdetaljer hypas och hyllas till nästan orimliga nivåer. När man väl gått på trenden eller bloggsnackisen och verkligen införskaffat sig den där saken, inser man att man har högre förväntningar än vad som är rimligt.

Nu har jag lyckats gå på en av dessa bloggsnackisar och det är Coffetable boken Kinfolk table. Ville ha en fin Coffetable bok till vardagsrummet och tänkte att den där Kinfolk table, den ser så fin och inspirerande ut och som sagt, den har lyfts på många olika ställen. Så jag beställde hem denna med väldigt höga förväntningar och sen kom den hem och jag insåg att det var en väldigt vacker bok, men jag hade ännu högre förväntningar än vad boken kunde ge mig.

Så kan de gå ibland när man faller för enkelt för trender. Har ni varit med om detta tidigare? Vad tycker ni om boken- hiss eller diss?

 1. Hiss på den. Otroligt vacker och ett bildspråk som känns igen från tidningen. Mycket fotoinspiration och lifestyle a la Kinfolk. Jag tycker mycket om den från den synvinkeln.

  1. Tack Weronica för din åsikt. Hade nog tyckt detsamma om även jag hade läst tidningen innan jag beställt boken. Men nu hade jag orimligt höga förväntningar som var svåra att infrias. Vilket jag ofta upplever det blir med saker som hypas i bloggvärlden. Så oavsett hur fin och inspirerande boken hade varit hade den inte kunnat infria mina förväntningar.
   Ha en fin dag nu
   Kram
   Helena

 2. Jag kör hiss jag med, gillar stilen & lugnet väldigt mycket. Recepten däremot kanske inte var de allra bästa för oss Européer, lite väl mycket jordnötssmör för min smak…haha
  Kram Åsa

  1. Härligt Åsa!
   Ja det där med jordnötssmör för en allergiker är lite svårt, så jag hoppar just de recepten :)
   Kram
   Helena

 3. För mig är det hiss! Håller med om att det är väldigt lätt att svepas med av olika ”hypes” när man rör sig mycket i bloggvärlden. Men Kinfolk-konceptet tycker jag håller och de tillför något med sitt avskalade tänk kring måltider och att samlas. Jag hade iofs alla magasinen sedan tidigare och tycker att kokboken går i samma stil, så jag blev inte besviken!

  1. Tack Sonja, vad kul att höra dina åsikter.
   Mitt problem var nog att jag inte tidigare hade läst någon tidning utan endast direkt beställt boken. Så jag hade lite andra förväntningar än vad boken kunde ge. Men jag tror nog att oavsett hur fin, vacker och inspirerande boken hade varit, hade den nog aldrig kunna mätas mot mina förväntningar, eftersom den hyllats så mycket så hade jag alldeles för höga förväntningar.
   Kram
   Helena
   ps. lovar att maila dig alldeles snart.

 4. Den där var jag på väg att beställa för ett litet tag sedan, osedd eftersom jag också sveptes med. Kul att läsa dina tankar, och visst är det så med bloggvärlden att om någon börjar så… :) Ibland kan man få för sig att ”alla” känner till det och det, men så kollar man i bekantskapskretsen och ingen fattar vad jag pratar om:)

  1. Ja, precis så! haha… inser ibland hur nördig man är inom inredning. Men det är lite kul att nörda in sig på något. Men som sagt ibland förutsätter man att alla andra är lika intresserade av just det och har samma koll. Fast så är oftast inte fallet.
   Kram
   Helena

 5. Har inte bläddrat i den så för mig är det ett frågetecken. Men jag tycker det är lite härligt och befriande att läsa en inte lika hyllande recension av något som – precis dom du skriver – har hyllats hämningslöst både här och där. :)

  1. Tack vad kul att höra :) Ja Kinfolk har verkligen höjts till skyarna. Men faktiskt mest i bloggvärlden, har inte hört så mycket om den, någon annanstans.
   Kram
   Helena

 6. Just den här har jag faktiskt missat. Men visst har jag drabbats av bloggsnackisar och kommit på mig själv att maniskt gå och leta efter vissa ting bara för att jag har läst så sjukt mycket om dem, men utan att veta om jag egentligen vill ha dem…

  1. Ja ibland kommer man på sig själv med att vilja ha något som kanske inte ens passar in i ens eget hem. Då inser jag hur lätt det är att påverkas.
   Ha en fin dag nu
   Kram
   Helena

Comments are closed.

LOADING..