Loppistips och livet…

De sista pionerna har tagits in i hallen och står nu och blommar, spider väldoft. I år fick jag massor verkligen massor av pioner i trädgården. De är så vackra och det är så häftigt när man bara kan gå ut i trädgården och plocka in dem i hemmet. Det är lyx.

Försöker alltid att stanna upp lite extra i livet, försöker att hinna lukta på den vackra blomman, lyssna på fåglarna i naturen, ta in alla färger och dofter. Njuta över utsikten och bara vara. För min del är detta jätteviktigt och ett sätt att uppskatta livet och jag tror det är därför jag är så positiv. Försöker att finna det vackra i livet och inse att utan motgångar hade jag aldrig uppskattat detta på samma sätt. Livet är både upp och ner, men det gäller att försöka ta sig ur nergångarna och se dem som en erfarenhet istället för en börda. Försöker att leva mitt liv så som jag själv vill att det ska se ut och inte som jag tror alla andra tycker att jag borde leva.

Dessa ord kan verka klämkäcka och så enkla som jag skrivit idag och de kanske de är, men jag kan inte ta bort den del av mig själv som är så viktig. Jag har varit längst nere i botten jag med och det är därför det är så häftigt att bara få höra fåglarnas sång på morgonen. Tänk att jag överlevde mitt liv, jag är tillbaka och jag njuter varje dag av det.

De tips jag tänkte dela med mig av idag är att man inte alltid behöver ha en ram för allt man sätter upp på väggen, utan ibland kan man bara tejpa upp saker. Det finns en tejp som heter Washitejp som många säkert hört talas om, den ger inga märken på väggen och finns i alla möjliga mönster och färger. Perfekt för den ombytlige som inte är intresserad av att få fler spikmärken i väggen.

I många inredningsmagasin och vackra interiörer ser man dessa stora flaskor som jag har i hallen. De kan man köpa dyrt i inredningsbutiken eller så åker man till närmsta loppis och införskaffar en. På nästan alla loppisar jag besökt hittar man dessa flaskor. Så spar pengarna till loppisen i sommar istället.

 

Inköpsställen: Hjorthornsalt flaska, slagbord och stor flaska /Second handbutiker och loppis. Poster/Two shabby chics. Washitejp/Panduro

  1. ibland går det upp och ner lite fortare än man hinner med tycker jag – tycker precis som du skriver att det är det som gör att man lite mer kan njuta av allt det goda i vardagen och livet överhuvudtaget. Man kan bli bitter eller man kan ta det som en erfarenhet och göra det till nåt positivt. Och loppisar – det är grejer det! Var precis och fyndade ett par gröna sammetsgardiner för ca 20 kr tillsammans – det är minsann den bästa shoppingkicken det tycker jag, när man gör ett sånt fynd! (speciellt som andra kanske ser det som skräp, så alla vinner på just mina små fyndköp tycker jag)

Comments are closed.

LOADING..