När man fick byta liv med Rut Roos för en kväll, en skattefifflande finanskvinna.

För er som följer mig på Instagram @mormorsglamour vet att jag och Kent var iväg på slottsweekend i helgen. Han fyllde 40 år i höstas och i present av min mor och far fick han övernattning på Sundbyholms slott och en trerätters middag med mordgåta.

Här uppe var stora slottssalen. Vacker med alla sina kristallkronor.

Förrummet till restaurangen var inredd i jaktstil med en hel del jakttroféer på väggarna.

Så på kvällen styrde vi kosan mot slottet. Det fanns inga sovrum på slottet utan man bodde en bit bort i en modernare hotellbyggnad.

Så på kvällen blev vi alla tilldelade en roll, som man inte fick berätta för någon. Utefter rollen skulle man försöka lista ut vem som var mördaren och alla var väldigt engagerade och var verkligen med i rollspelet. Riktigt kul! Jag var Rut Roos, en finanskvinna som var tillsammans med Rutger Roos. Vi var anklagade för skattefiffel och pekade ut Boris som skyldig under hela middagen. Kent han var Advokaten Kim som var vän till den mördade. Middagen och rollspelet var indelat i tre akter och mellan varje akt, serverades maten.

Vi hamnade bredvid ett sällskap som var från samma kommun. Ibland är världen himla liten. Kvällen avslutades i puben som låg i källarvalven.

Vi avslutade dygnet med en god frukost. Det är alltid lika lyxigt att få äta hotellfrukost, speciellt i ett källarvalv i ett slott :) Det var ett kul dygn, med en liten annorlunda tvist såsom mordgåtan. Det gjorde att man började prata med sina bordsgrannar och det blev en helt annan stämning som verkligen märktes vid frukosten då man hälsade på nästan alla och slängde några ord. 

Personalen var genomgående trevlig vem man än pratade med och faktiskt har jag nog aldrig varit på ett ställe där alla i personalen verkar trivas så bra som här. Så häftigt, för man inser hur otroligt viktigt det är med ett fint bemötande. Det gör mer än hälften av upplevelsen tycker jag.

 

————————————————————

Följ Mormorsglamour på Facebook  och Instagram (@mormorsglamour)så får du de senaste uppdateringarna

LOADING..