Recept på snabb och enkel middag som dessutom är Vego! Så här på den Köttfria måndagen.


När man jobbar hemma vill man inte att lunchförberedelserna ska ta alltför lång tid. Oftast blir det matlåda på kvällens mat som man får värma upp och äta. Om det inte finns någon matlåda kvar, ska det gärna gå lätt och fort. Testade att strimla lite rotfrukter som jag hade hemma i tunna strimlor med potatisskalaren. Till det gjorde jag en örtcreme med Philadelphia ost. Den går bra till det mesta. Allting toppades med lite bär, rostade solroskärnor och feta. Riktigt gott och lätt om man har allting hemma. Det som tar längst tid är att skala och strimla, resten är bara att blanda i.

Här kommer receptet på Pastan av säsongens primörer (vet att det inte är pasta, men visste inte vad jag skulle kalla det) har ni några förslag får ni gärna skriva en kommentar.

Några få salladsblad i botten på tallriken

2 rödbetor

2 gulbetor

1 morot

0,5 zuccini

rostade och saltade solroskärnor

0,5 rödlök 

60 gr blåbär

60 gr hallon

0,5 fp fetaost

1 msk olivolja

Örtcreme

100 g Philadelphiaost

1 tsk flytande honung

2 msk finhackade örter (ex. timjan och basilika)

havssalt

peppar

Börja med att skala betorna och morötterna. Strimla dem med potatisskalaren i långa strimlor. Strimla även zuccinin men behåll skalet på för det blir så vackert. Skiva rödlöken. 

Lägg upp alla ingredienser på tallriken och avsluta med bären, fetan och att ringla lite olivolja över allt. Salta och peppra efter smak. 

För att göra örtcremen kan du finhacka de färska kryddorna och blanda ner dem tillsammans med osten och honungen. Därefter smakar du av med salt och peppar.

Nu är det dags för den bästa biten. Äta :)

 

 

 

LOADING..