Semester i Smögen

Himlar vad bra vi haft det i Smögen. Vi åkte dit i tisdags efter att ha jobbat skiten ur oss på måndagen. Två nätter på Smögen Hafvsbad. Vilka dagar vi haft. Trots tunga moln som legat som ett bälte bakom oss, sken solen konstant och det var nästintill kavlugnt på vattnet. 

Det är inte många dagar om året som man får uppleva det.

Dessutom hade vi en sån där kväll som kommer stanna i minnet för alltid, en kväll i en fiskebod vid vattnet, med en guldig varm sol som sakta gick ner mot horisonten. Samtidigt som vi frossade i färska skaldjur som fiskebodsägaren köpt av sina vänner som fiskat.
Här är de fina fiskebodarna som finns runt om i Smögen, så pittoreskt.
Det är något fashinerande med att vara så nära havet, jag tänker mig att de som bor så här får verkligen uppleva livet… stormarna, den iskalla kylan som biter fast i kinderna, värmen och den vackra stiltjen. Man blir så påverkad av vädrets makter och det blir så avskalat, så på riktigt på något sätt. Ett med naturen i kontrast till villahuslivet i närheten av storstaden…
Barnen älskade det… de fiskade krabbor vid strandkanten, letade larver och myror och hoppade från sten till sten. Ja det var riktigt skönt att komma hemifrån några dagar och bara få vara med vänner och njuta av livet.

Sen slår det en alltid. Det blir så påtagligt. Vad är det man uppskattar? Visst är en trerättersmiddag på en fin restaurang trevlig. Men skulle jag välja så är det är upplevelsen av färska räkor på en klippa tillsammans med vänner och familj, i solnedgången och kavlugnt hav, det är sånt man kommer ihåg… som etsar sig fast på näthinnan med bilder och minnen för alltid.

 

  1. I in addition to my guys came reviewing the nice thoughts on your site and so suddenly I got an awful feeling I had not expressed respect to the website owner for those techniques. The men happened to be for that reason warmed to see them and already have honestly been taking pleasure in these things. I appreciate you for truly being so kind and for considering these kinds of good themes millions of individuals are really needing to be aware of. My personal honest apologies for not saying thanks to earlier.

  2. Might be almost unattainable to encounter well-informed individuals on this subject, regrettably you seem like you be aware of the things that you’re covering! Appreciation

  3. Really enlightening advice you have mentioned, thanks a lot for setting up.

  4. It’s actually near not possible to see well-updated men and women on this issue, fortunately you appear like you comprehend the things you’re writing on! Cheers

Comments are closed.

LOADING..