DIY- Gör ett eget skrivbord för 250kr

Vilgot har även fått sig en liten skrivbordshörna. Benbocken köpte vi på IKEA för 100 kr. Men den var svart, så den målades om i samma färg som väggen för att det skulle smälta in. Den läckra snurrstolen hittade jag på Blocket och är faktiskt en av de dyrare sakerna i rummet.

Så här såg det ut från början innan skrivbordet monterats upp.

Eftersom vi bara skulle ha EN benbock så var vi tvugna att regla upp på andra sidan med reglar för att bordsskivan skulle hållas uppe. Hann bara ta bilder när jag testade att regla väggen med alldeles för tunna reglar. Valde att göra om detta och regla om med grövre reglar, men tog inga bilder på detta, hoppas ni förstår ändå. Att föredra är 45*45mm reglar, för att få bra hållbarhet.

Förborra gärna hålen i reglarna innan ni skruvar fast dem i väggen. Varför ska man göra det då? Jo, för annars är det lätt att träet spricker när man börjar skruva i det.

Fick ingen bild på det sista momentet men OSB-skivan (skrivbordsskivan) skruvades fast med skruvar ovanifrån och ner i regeln. Allting målades sen i samma färg som väggen.

Tips 1:Vill man ha en slätare yta än OSB använd då en Mdf-skiva istället som skrivbordsskiva.

Tips2: Man kan få hjälp i byggvaruhuset att kapa skivan i rätt mått, tror att det kostar 20kr /sågning eller något sådant.

 

LOADING..