Stockholm Furniture Fair från en gör det själv nörds perspektiv

När jag går runt på mässor eller museer så inser jag hur jag fastnar vid spännande materialmöten och tekniker. Kan stå länge och bara betrakta och fundera över vad och hur de har gjort saker. Så Stockholm Furniture Fair i förra veckan gick åt till att titta på just detta. Och det var dessa saker som fastnade i kameran. Såklart hittar man alltid de mest spännande sakerna i Green house och upper level delen av mässan. Där unga designer och icke etablerade designer får tillfälle att ställa ut.

Det värsta var att jag sprang genom mässan på två timmar och missade att ta formgivarnas namn. Så känner ni igen vem som formgett produkterna/strukturerna får ni gärna skriva i kommentarsfältet så uppdaterar jag allt eftersom.

stockholm-furniture-fair-material
Dessa blomkålshuvuden från Julia Schollin eller vad det nu är som klättar uppför  tyckte jag var superspännande och blev genast inspirerad att skapa en gipsform av broccoli. Haha. Ja det är precis vad som går runt i huvudet.
stockholm-furniture-fair-material_2
Eller den här tovade stolen med bollar. Superfin och så där taktil så man bara vill röra på den hela tiden.
stockholm-furniture-fair-material_1
ller dessa vackra lampor som är fina i all sin enkelhet. Men det jag fastnade mest för i denna monter var dekorationen som gjorts av hårt papper och sammanfogats till vackert mönster.
stockholm-furniture-fair-material_3
För att inte tala om denna fina skål gjord i keramik. Gillar verkligen tekniken, där man jobbat med samma form som upprepats och överlappat varandra.

 

 

 1. Blomkålen är jag nästan hundra på är Julia Schollin

  1. Tack så jättemycket Carolina!
   Då skriver jag in det genast.
   Kram
   Helena

Comments are closed.

LOADING..