Tips på hur du får bättre bloggflyt och mer tid över till annat – Tidsinställda inlägg

stilleben-plaza-gammal-klocka

Just denna vecka så har jag jobbat med tidsinställda inlägg. Upplever det så mycket lättare när jag bestämmer en dag då jag sätter mig och letar inspiration och skriver flera inlägg på en gång. Ser jag något som jag vill skriva om under veckan. Så skriver jag ner det i en rubrik och några stödord och skriver klart texten samma dag som jag sitter med bloggen. Just nu i inkorgen ligger c:a 70 utkast till inlägg. Vissa blir av och andra blir aldrig av. Men det är skönt att gå tillbaka i arkivet om man någon dag har bloggtorka. Då finns det alltid någon idé att skriva om.

Har kommit fram till att det mest ultimata är att skriva färdigt 5 inlägg inför veckan. För det händer alltid något under veckan som man känner att man vill skriva om samma dag och då är det bara att flytta fram något tidsinställt inlägg till en annan dag.

stilleben-plaza-gammal-klocka_1

Det kanske kan upplevas mindre personligt och tråkigt på detta sätt. Det blir inte så mycket skrivet om vardagen eftersom det alltid känns så konstigt att skriva om flera dagar senare. Men jag upplever att jag får ett bättre flow på bloggandet och mycket mer tid till att utföra andra jobb.

Vet att alla gör på olika sätt, vet bara att detta är ett sätt som passar mig bäst. Då behöver jag inte tänka på bloggen var och varannan minut. Utan avsätter istället tid för den och sedan är jag fri att arbeta med andra saker resten av tiden.

Har du några tips att dela med dig av? Gör du på samma sätt? Vad funkar bäst för dig?

 

LOADING..