Inspiration till festdukningen, så viker du bestickskuvert.

Så var det dags för ett lite mer utförligt inlägg om själva dukningen. Det var c:a 60 personer som skulle vistas i lokalerna och värdparet ville inte ha långbord, utan fler småbord. Tyckte det var en toppenidé för då flöt samtalen på bättre under kvällen. 8 stycken runt bordet var suveränt. Stolarna varierades runt borden. Vita linnedukar och mässingsljusstakar fick vara grunden för dukningen.
Den vackra gamla servisen med fina vackra tallrikar i olika mönster fanns redan på gården. I mitten på bordet lade vi en grön enkel kvist.  Tallrikarna dekorerades med havre från fälten utanför.
På varje vinglas fäste vi namntaggar så man enklare kunde hålla koll på sitt eget glas under kvällen. De naturfärgade taggarna på glasen är från Lagerhaus och namnen skrev jag ut på klisteretikettspapper. Så de var enkla att fästa.

Vid varje kuvert veks bestickskuvert av servetter och även här lade jag en namnlapp så man enkelt kunde hitta sin plats. Hur viker man då bestickskuverten?

Du behöver två servetter för varje kuvert, ljutesnöre och ett A6 papper, där vi hade skrivit en välkomsttext. Man kan lika gärna skriva kvällens programpunkter eller skriva ut menyn. Ja, vad du tycker skulle vara trevligt för gästerna att veta.

Börja med att vika upp servetten till hälften.

Lägg A6 arket som bilden visar.
lägg över ytterligare en servett, kant i kant i nederkant med A6 pappret.
Vik upp kanten mot pappret
Vik in sidorna jäms med A6 arkets långsidor
Vänd på vikningen och nu ser det ut som bilden nedan.
Bind ett vackert band eller jutesnöre runt servettvikningen och så är det bara att sticka in besticken.

LOADING..