6 tips skapa fin tavelvägg

Att skapa den där fina tavelväggen är alltid lite trixigare än man tror. Så här kommer därför 6 olika tips på hur du kan hänga dina tavlor.

1. Första och viktigaste tipset för att få till fina tavelväggar är att lägga tavlorna på ett papper och rita av formen, klipp ut. Nu har du en mall som du kan flytta runt på väggen. Utan att behöva använda en enda spik, innan du hittat det rätta stället. Pappret fäster du på väggen med Washitejp som inte klistrar av sig.

2. Häng upp de gamla fina broderierna som ligger i lådan eller i släktens lådor och samlar damm. Oftast är det riktigt vackra hantverk som förtjänar ett bättre öde än en torr gammal byrålåda.

3. Istället för att hänga tavlorna i det klassiska rektangelmönstret går det lika bra att hänga tavlorna på andra sätt. Varför inte ha en tavelvägg som växer uppåt till höger sida?

4. Häng tavlorna lite huller om buller, fast ändå samlat. Ser ni att den understa linjen i de två nedersta tavlorna hålls på samma nivå? Detta för att skapa mer ordning i kaoset.

5. Blanda gärna olika typer av ramar för att få en mer levande vägg. Gamla och nya runda och rektangulära i olika storlek.

6. Om du gillar att förändra men inte vill ha massa spikmärken i väggen för varje gång du flyttar på tavlorna. Kan jag verkligen rekommendera en tavellist som löper längs med väggen. Nu kan du fritt flytta på tavlorna som du vill, när du vill.

Hoppas att några av tipset kunde hjälpa till lite i tavelväggsdjungeln.

Ha en fin dag nu

Bilder lånade från: Sköna hem, Entrance Mäkleri, Alvhem mäkleri, SF girl by bay

LOADING..