Vill du har inspiration till jubileums festens dukning? Här kommer massor av tips.

Idag har jag gjort en festdukning till min svärmor som fyller 70 och i eftermiddag ska hon ha fest. En av hennes favoritfärger är lilarosa eller smutsrosa som jag skulle kalla det. Och jag valde att utgå ifrån denna färgen när jag tänkte på dukningen. Köpte ett fång med blommor som jag överröste rummet med. Både i dukningen, på servetterna, som små buketter på bordet och sen blev det så mycket blommor över att jag bestämde mig för att göra blomstergirlanger över borden. 
Använde mig av band som jag knöt från en spik till en annan och efter det hängde jag små kvastar med blommor jämns med hela bandet. Så det blir en blommande girlang.
De smutsrosa servetterna alternerades med blåa linneservetter. Servetterna gjorde jag genom att köpa två meter blått och två meter smutsrosa tyg. Därefter klippte jag och rev dem i servetter. Det räckte totalt till c:a 30 servetter. Struntade i att fålla dem utan lät dem vara som de var med lite frasiga kanter.

Varje servett dekorerades med ett sidenband och samma blommor som i blomsterbuketterna på bordet. Det fina porslinet är från min favoritkeramiker Lotta Nilsson, hon gör så många fina tunna saker i bruksporslin som är suveräna att äta på och använda. 
Vi hjälptes åt allihopa med dukningen, för det tar alltid så mycket längre tid än man tror. Kent höll ut i några minuter sen gick han och städade istället och det är jag tacksam för. För det är han så mycket bättre på än jag ;) :) :)

Placeringskorten gjordes genom att skriva ut namnen i word, därefter skrevs det ut på återvunnet papper. Perfekt om man som mig har suttit för mycket framför datorn och glömt bort hur man skriver snyggt.

uketterna gjorde vi ganska små och satte i whiskeyglas. Just för att man enkelt ska kunna se den som sitter mitt emot.
Nu är hela dukningen äntligen klar och det är bara gästerna som fattas.

Hoppas ni får en fin lördag.

Kram

Helena

 

  1. Jessica skriver:

    Jag vet inte om det bara är jag men kan inte se bilderna. Prövar man att klicka står det error….

Comments are closed.

LOADING..