Tricia Guilds vitaminkickar

– Journalister brukar ofta fråga mig om vad man ska eller inte ska göra i inredning, men mitt svar är att det finns inga enkla regler i den här världen. Allt hänger på person och personlighet!
Det sade Tricia Guild när hon (i dag, tisdag 26 oktober) presenterade sin nya bok Stilsäkert – färg, mönster och rymd.
Den svenska lanseringen skedde på engelska ambassaden i Stockholm, som sedan 1915 ligger inrymd tillsammans med residenset i en av de pampiga och vackra fastigheterna i Nobelstaden.
Vid sidan av norska ambassaden – ett stenkast bort – är det bara den engelska som mig veterligen utnyttjar sin potential i sammanhang som berör inrednings- och designvärlden. Det tyckas märkligt att inte fler öppnar sin salonger för evenemang av liknande slag, men inte desto mindre ett faktum.
Kanske ska det vara än mera mäktigt (läs: macho) näringsliv eller kanske kulturdito? Satsningen imponerar i alla händelser fast allt som sker är att vi – ett hundratal producenter, stylister, handlare, bokmänniskor och journalister – bjuds på te och kakor.
Hur som, så tog ambassadören Andrew Mitchell snällt alla gäster i hand innan vimlet fokuserade på Tricia Guild och hennes nya bok.
Den är maffig redan i sin paketering med fräckt lysande orange på sidornas yttersta kant, vilket ger en knalleffekt av känt Designers guild-snitt. Boken, skriver jag i nya numret av Sköna hem, visar ”Designers guilds tyger från gardiner och möbler i slott och herresäten i Frankrike, i ett loft i New York, en modernistisk Medelhavsvilla och rymliga Londonvåningar. Effekten är lika kraftfull var än hon lägger sin hand och paletten en total vitaminkick.”
På plats i ambassaden kommenterade Tricia Guild den färgvärld som förknippas med hennes företag.
– Folk tror att det bara är färg, färg, men svart och vitt liksom naturens olika kulörer är en stor och viktig del i de flesta av mina inredningar.
Och så slog hon ett slag för hallen:
– Den är en fantastisk plats för experiment. Hallen hälsar välkommen så här ska man ta ut svängarna!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..