ANNONS

Söndagsvattning & en blomflytt

/

Gomorron! Ska om några minuter dra ut på söndagspromenaden som fått ligga på hyllan i två veckor, då jag haft en långdragen förkylning – men nu äntligen är det dags igen! Men först vattna blommorna.

Min tomentosum har fått ny plats på medicinskåpet. Den trivs ju som bäst om den får gott om plats, vilket den inte fått i mitt vardagsrumsfönster. Här kommer den trivas bättre tror jag.

Har också gett mig på att fukta alla bladen på min fiolfikus. Den har blivit lite ljusstakad under vintern, då den inte står i direkt ljus. Så några blad ska egentligen plockas bort, för det ska inte gå att rädda dom bladen har jag hört – men då blir den så ful, så dom får sitta kvar.

Vattnat mitt elefantöra. Mitt första faktiskt. Har inte fastnat för den enorma hype som varit – tycker inte dom är finare än något annat. Men dom tillför till min blomfamilj så självklart ska jag ha ett i min samling.

Monsteran har hängt med mig i så många år. Nu i vår ska jag ge den massa kärlek och hoppas att den blir ännu högre och större. Den var super liten när jag köpte den – så den har växt med åren minsann. Så lättsam grön växt att ha. Räddar många gråa vinterdagar, då den står där och är grön o go!

En annan sak som jag börjat göra nu är ge näring till mina växter. Allt solljus + näringen, har gett mina växter en kick! Äntligen börjar dom växa och se pigga ut. Mina palettblad som stått i badrummet hela vintern har nu börjat bli mer färgrika och slå nya bland. Pepparpeppar att dom blir stora och gör ett fint insynsskydd.

Nu ska pyjamasen av och långkalsonger på! Ha en härlig söndag nu vart du än är i landet!!

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00