ANNONS

Veckans skörd

/

Jag som varit så duktig o skrivit inlägg på morgonen, men idag blir det ett sent kvällsinlägg inpå kudden. Dom senaste dagarna har jag satt igång ett flertal olika inlägg som kommer publiceras under veckans gång. Inlägg som några av er önskat – hoppas och tror att dom kommer kunna vara givandet hehe.

Så kul att så många delar mitt loppisintresse och att vi tillsammans här kan frossa i alla loppisfynd, vet själv att det är bland det bästa jag vet när jag ser ett sånt inlägg eller en loppis-skörd på Instagram – man blir sporrad att själv gå ut och leta bland hyllorna!

Nu kör vi en veckans skörd med vad som inspirerat mig dom senaste dagarna.

Älskar när The Apartment lägger upp dessa kuddbilder på instagram. En hatkärlek dock haha, för jag vill så gärna ha dom! Den första och den kudden underst, magiska. Dock inte gratis såg jag på hemsidan. Attans! Får leta vidare eller unna mig en när jag fyller 24 måntro…

Från Danmark till Hildas härliga hem. Den rutiga filten och lampan får hon gärna ge mig. Hur fina! Ska leta efter en liknande filt på loppis, inte slagit mig förens nu att en sån i min soffa skulle ju bli super! Blått o rött går ju ihop bra.

Till Konditori Lyran måste jag åka någon helg och fika. Ser ju jättefint ut. Någon som varit där? Är det bra fika? Bild från VisitStockholm.

Havrekakor med smörkräm mellan – hur gott lät inte det?! Måste testa att göra det. Minns att jag tyckte om mammas havrekakor och några glas mjölk till. Underskattat och förmodligen rätt lätt o göra. Bild från Ida som bakade i förra veckan.

Svenska artisten LÉON har släppt låten ”You and I” och den har gått varm dom senaste dagarna. Lyssnat mycket på hennes tidigare låtar som är lika bra som denna. Ser framemot debutalbum den 1 mars i år. Lyssna på låten här.

Så fin tallrik!!! Tänk om man kunde hittat något sånt här på loppis. Ska kolla extra noga i högarna nu framåt. Bild från gissa…. Jo Atelier September såklart. Det är bekant, god mat på marmorskiva = Atelier September.

Säkert smutsigt i vattnet och mycket turister – men om vi tänker bort det. Hur mysig är inte bilden och platsen då?! Tvätt på tork, fasaderna, man kanske hoppar i båten och tar en tur till stan… Ser fint ut iallafall. Bild från Rodica.

Fint litet hus. Tänk om detta varit en enmanna bastu så hade man suttit med havsutsikt och då och då sprungit ut för ett dopp eller rulla sig i snön och sen in i värmen igen. Drömmigt! Miranda levererar bilden.

Finaste blomman i februari fångat av Louise! Så sjukt fin vallmon är alltså. Så fin att jag idag fick hem mitt nya bankkort med just vallmo, fast röda såklart.

Lite sugen att baka bullar o frysa in nu när jag har egen kyl & frys. Hur härligt är det inte att ha frysen full med massa bra grejer i fall att… Dock kanske jag borde ge mig på att baka ”Köpenhamnare” för det har jag ätit tre dagar i streck nu haha. Så goda! Bild härifrån.

Hos Devol Kitchen hittade jag denna bild – det här är utsidan, ska visa insidan också. Men tyckte det såg så mysigt ut! Älskar fönstren, den gröna trädgården med stenläggningen, tänker att det måste vara ett fantastiskt ljus inne i huset.

Köket som då är från Devol Kitchen, hur fint var inte det! Såg inte på utsidan att det fanns takfönster, men ja nog var det ett magiskt ljus här inne! Här skulle jag lätt kunna stå och laga omelett eller fixa med morgonkaffet och ha dörren på vid gavel…

Mitt letade efter lampor och lampskärmar fortsätter. Drömmen vore att hitta en som var rödrandig!! Hos The Apartment finns drömsamlingen av skärmar och lampfötter, men vet ju att dom finns där ute någonstans o jag vill göra ett fynd – så jag får inspiration att fortsätta leta av deras fina bilder.

Som sista bild – dom kanske finaste tulpanerna jag sett på läääänge! Kan det vara så att dom heter piontulpan eller något liknande? Är ju väldigt lika om jag med min skrala blomkunskap, ska uttala mig haha. Men galet fina iallafall. Bild från Christian som sköter Atelier Septembers blommor.

Det var veckans skörd, en ganska stor samling härligheter! Som jag sa i förra veckans skörd, så är jag helt galet hungrig på inspiration varje dag. Tar åt mig allt jag ser på Instagram, Pinterest och i tidningar. Älskar det! Känns som alla mina sinnen är öppna.

Sett avsnittet på Netflix med Ilse Crawford två gånger, ett grymt bra avsnitt. Första gången jag såg klart avsnittet tittade jag runt i lägenheten och såg allt på ett helt nytt sätt, kändes som jag förstod allt mycket bättre. Var som att jag såg allt med nya ögon och kände mig nöjd faktiskt, rätt skön känsla att jag börjar känna mig nöjd – efter ett år av ständig utveckling börjar lägenheten formas till något riktigt bra och jag trivs så bra hemma.

Det sägs ju i dokumentären att vi är hemma 87 procent av våra liv – så det är ju viktigt att man trivs och mår bra av att vara just hemma.

Har du inte sett avsnittet bör du se det direkt! Ska för övrigt bläddra igenom min Ilse Crawford bok ”A Frame for Life” och se om jag kan snappa upp ny inspiration nu efter att jag sett och vet mer vem Ilse är men också hur hon tänker kring inredning.

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@mosebacke
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00