ANNONS

The Cook’s Atelier! Wow!

/

Okej – nu tänkte jag försöka dyka ner o förklara vad som tagit upp all min övrig tid dom senaste dagarna, då jag inte jobbat. Har nämligen blivit helt sjukt inspirerad av The Cook’s Atelier som dom heter. Jag har frossat i allt som finns att se på på hemsidan och också gått igenom hela flödet på deras Instagram, och fått så mycket inspiration.

Sparat ner en massa bilder och dessa bilder har jag haft med mig när jag gått omkring på loppis och letat efter vitt porslin, kopparprodukter och annat som känns franskt och annat som jag sett att dom har och använder så fint i deras liv.

Det här är alltså mor och dotter som har flyttat från USA där dom kommer från ursprungligen och startat ett nytt liv i Burgundy, Frankrike. Där har dom startat upp The Cook’s Atelier som är både en kockskola och butik.

Så här ser deras serveringsskåp ut. Tycker det är så sjukt fint med allt det vita porslinet och hur fint stökigt det ser ut. Så nu letar jag efter fint vitt porslin – har nästan alltid letat efter porslin med mönster, men jisses va jag nu tycker ett serveringsfat med rätt vita färg, den lite gräddiga, är det allra finaste.

Vit fin serveringsskål på marmor och så den fina koppar kastrullen till.

Älskar alla bilder dom lägger ut på sin Instagram. Den här gör mig så sugen att baka så det är inte klokt. Och åter igen koppar som är framträdandet till mycket vitt, så fin kontrast.

Spanar nu efter alla möjliga bakformer på loppis. Vill baka allt möjligt gott med smördeg, krämfyllning o olika toppings.

Konservera o lägga in sommaren i glasburkar vill jag också göra… Måste hitta nån butik som säljer Weck jars.

Det här är drömskålen! En äggvisp-skål i koppar från Mauviel, både sjukt snygg men också väldigt praktisk med handtagen.

Vita serveringsfat, så enkla och fräscha, tänk när man serverar på dom här, vad fint allt kommer bli. Också väldigt vanligt att man ser sånt här på loppis för nästan inga pengar alls.

På deras Instagram visar dom även upp annat från deras liv som jag blivit lika inspirerad av. Dom senaste dagarna har jag varit så mycket i min sparade-mapp på Instagram att jag i mitt sinne, varit i Burgundy. Hur fint är inte detta?!

Dom delar med sig av all härlig skörd från den lokala marknaden, vilket får mig att genast vilja införskaffa mig en tillräckligt stor stråväska och bege mig till närmsta torghandel o göra det samma. Man behöver ju inte bo i Frankrike för att handla på det här härliga sättet.

Blommor lika så, hur fint är det inte att komma hem med en korg full med pioner? Häromdagen gjorde jag det, dock utan korg, så det ska jag ändra på till nästa gång, men jag kom hem med tio pioner i en hink, underbart!

Fina krus att ha träslevar i. Älskar också den där typen av liten vas på fot för en mindre bukett.

Drömmigt bord på en fransk loppmarknad. Besticken, de små glasen, förklädet och handdukarna <3.

Det är så lusigt för vissa av sakerna dom har, till exempel det här nätet – ett sånt hade vi när jag bodde hemma, för det passade in i Shabby Chic-stilen som var då. Men nu helt plötsligt, har det här nätet fått en helt annan innerbörd i mitt liv – kommer använda det exakt så här och helst plötsligt känns det inte Shabby Chic längre.

Här kan man se hur fint vitt porslin faktiskt är. För övrigt en drömmig bakelse som jag ska testa att baka här i dagarna.

Formar att lägga smördeg o annat gotta i… Sånna ska jag leta efter på loppis från nu. Så fint att förvara i en glasbruk i köket.

Har i dagarna gjort inläggning på aprikoser – nu ska jag bara göra två till så har äntligen mina tre stora konserveringsburkar får fylla sin funktion. Så snyggt också att ha dom stående framme.

Drömvispen med kopparhandtag <3

Även vita kannor har jag ögonen efter. Så fina att bara ha på hyllor, i skåp men också med blommor i. Sånt här som jag tidigare inte brytt mig om att titta efter för jag varit ute efter annat, men nu när jag börjat titta efter det, hittar jag hur mycket som helst!

Sånna här vita skålar på fot är så fina! Älskar att man varvar det vita med koppar och så får det ätbara stå för färgen…

Kan hålla på hur länge som helst o visa er bilder. Har sparat ner så mycket – men kan tipsa om det, att spara ner bilder och sen titta bland dom när man är på loppis, för att hjälpa ögonen att kunna scanna av o känna igen nått som liknar det som fanns på bilden man sparat ner. Också lätt att tappa känslan när man står bland alla hyllor fulla av grejer – då kan det vara bra att dyka ner och se vad man vill åt för känsla.

Det har funkat väldigt bra för mig. Och just nu är jag så peppad av allt detta och fortfarande galet inspirerad.

Har även beställt The Cook’s Ateliers kokbok som kommer vilken dag som helst. Kommer älska att bläddra i den och ta del av alla recepten på att gott jag sett att dom gjort på Instagram.

Kanske blev du lika inspirerad som jag, o då råder jag dig att gå in på deras Instagram o hemsida o bara frossa. Underbart är det! Jag har förändrat en massa i köket och det känns som köket kommit hem typ. Det är ju klart att det ska vara den här känslan i köket som på bilderna ovan. Mycket liv, det bakas, lagas mat och saker används som är där, mycket vitt porslin och koppar – det passar bra till marmoren och alla färger på snickerierna jag har i köket.

Ska fota o visa, men nu måste jag sova för att kanske hitta med ett litet loppisbesök innan jag kör butiken imorgon 12-17.

3
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00