ANNONS

Status på mina hemma-projekt

/

Söndag och helgen är påväg mot sitt slut. Förra helgen hade jag ett större och ett mindre projekt på gång här hemma. Det mindre projektet var att flytta omkring blommor, så att dom som behöver mer ljus o så. Mitt större projekt var ju att bygga en typ av hylla bakom soffan och tänkte att vi nu ska titta lite status på hur det gick.

Ta da! Här har vi hyllan. Tanken var såklart att den inte skulle synas utan bara sakerna som står på den. Tycker det blev exakt som jag hade förutsett. Ska måla in hyllan i väggfärgen så att den smälter in från sidan och lite annat fix, men på det stora hela är det klart.

Sen som alltid med mig kommer här ske förändringar med tiden. Jag vill ha två likadana lampskärmar här tror jag, så nu börjar ett gediget letande på loppisar efter skärmar i par. Alternativt så unnar jag mig att svänga förbi Svenskt Tenn och köpa skärmar i något av deras fina mönster… Men jag ger loppis en chans först.

På soffbordet hade jag alla böcker som är bakom soffan nu, så nu blev det mycket luftigare och härligare här. Gillar att mer av marmorskivan syns också. Här har jag planer på att ha min adventsljusstake i jul – tänker nått fint tennfat med grön mossa och vita ljus. Får se om det blir så!

Här i hörnet hade jag tidigare en golvlampa ju, men det blev för mycket med allt. Så nu står här bara min fina daggvas tom i väntan på att julgranen ska få ta plats där i hörnet. Ganska skönt när vissa platser i ens hem bara får vara enkla, det står en fin sak, inte stilleben överallt.

Här ska jag bygga på med udda tallrikar o fat jag hittar på loppis. Tror det kan bli ett fint inslag i rummet!

Vasen på soffbordet är hittat på loppis. Där hittar man ju dom finaste vaserna tycker jag! Fint med mixen av material, marmor, glas, korg med frukt i och så oputsade silverljusstakar. Mjukt möter hårt.

Tänk vad en hylla bakom soffan kan göra för ett rum. Så mysigt på kvällen nu när jag kan tända lampor som lyser upp hela soffdelen. Har dimrat dom så att det blir mysljus, då kan man fortfarande ha tända ljus. Det är nog så man tar sig genom mörka årstiden, genom att kurera sig med mycket belysning i olika delar av hemmet och massvis av tända ljus.

Idag har jag inga riktiga planer för dagen faktiskt. Ute snöar det, men kanske blir det en sväng till Djurgården för fika med Sanna och Reidar. Ikväll ska jag djupdyka ner i alla mina julmappar på datorn, instagram och pinterest – för imorgon ska jag skapa jul i butiken. Hela nästa vecka kommer handla om jul för mig, så från och med imorgon börjar julbubblan för min del, hoppas ni vill vara med!

Ha en fin söndag nu!

PS. Glömde ju säga hur det gick med flyttandet av växter… Det gick sådär. Alla fönster är fulla, så det blev bara att jag flyttade ordningen på blommorna vid sängen lite. Klippte några blad för att göra växterna mer luftiga. La precis upp en bild från min säng på Instagram, där syns det hur det blev.

10
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@mosebacke
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00