ANNONS

Jul på Gotland

/

Så var jag på Gotland igen, var här i Oktober, men julen på Gotland var så mysig förra året, så jag kunde inte låta bli att se till o boka in en långhelg med brorsan är detta år.

Vi bor på Kalk Hotel som ligger alldeles intill ringmuren och är litet mysigt hotell med tjugo rum. Vårt rum ligger på andra våningen o har den här utsikten.

Alla rummen är inredda med en Gotländsk, sval stil, men ändå väldigt mysiga, med gamla detaljer såsom synliga bjälkar i både sovrum o badrum, men också fint brunbetsat trägolv.

Älskar o ta avbrott från vardagen i några dagar, då och då. Kopplar bort allt o försvinner in i en helt annan värld i några dagar, o det gör mig så gott!

Rummen är inredda med Kalksten från Södra Gotland! Så fint! Jag ställer upp mina saker för att känna mig lite mer hemma.

Min tandborste från Paris, en Byredo parfym som blivit min favorit och den godaste, finaste o bästa, tändkrämen jag vet.

Rummet är så mysigt. Syns inte så bra på bilden, men rummet är målad i en beige färg på större delen av rummet, men vid sängen är det en mörk/varm färg som ramar in sängen på ett fint sätt.

Den ihop med det krispiga vita sänglinnet… Precis va jag vill ha på hotell.

Ute på balkongen är det julfint också. Enris är ju det typiska för Gotlandsjulen och en nybliven favorit hos mig hemma.

En gran har vi också på rummets balkong. Det kan man inte förvänta sig på alla hotell. Det jag älskar med boutiquehotell, att det är mer personligt.

I källaren är frukosten och här spelas julmusik och granen står o doftar där i hörnet – känns lite som hemma!

Frukost alltså!! Här finns olika smoothies, ingefärashots o annat gott. Jag går på yoghurten med den hemmagjorda granolan, rostat bovete med kanel och så några klickar salmbärsmarmelad. Så galet gott! Skulle kunna äta det en hel dag.

Frukosten uppdukad vid granen.

Jag gillar alltid av någon anledningen, mer om att dricka ur tekopparna på hotell, dom är av någon anledningen alltid mysigast.

Gott kaffe från Johan o Nyström har dom är på Kalk. Mmmm!!

En av totalt tre julgranar som finns här på hotellet, och alla är riktiga granar! Älskar det! Inget slår ju en riktig gran, pyntat till bredden eller ej.

Nått sånt här skulle jag ha hemma ändå… Tror att det är en kopia på huset som vi sover i faktiskt.

Granen som möter oss i lobbyn varje dag. Det doftar helt otroligt!

Överallt är det dekorerat o fint. Även om vi inte är ute på balkongerna som finns här på hotellet, brinner ändå ljus om dagarna och det är fina dekorationer mest överallt. Gillar att man gör det där lilla extra, så få hotell som faktiskt gör det.

Det var det. Ska visa lite fler bilder från allt härligt vi gör här i Visby och mer från hotellet, med det här var vad jag hade idag.

Nu ska jag bara mysa i hotellsatinet, se klart en film som går på tvn och sen sova, för imorgon äter vi sista frukosten o som jag ser framemot den där yoghurtskålen o allt det andra också för den delen haha.

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@mosebacke
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00