ANNONS

En förmiddag i mitt liv

/

Hej!! Lördag och det är ju härligt visst! Jobbar hela helgen eller ja idag och imorgon, sen tar jag tåget till Norr och ser framemot det nu – sätta mig till rätta, ta en kaffe och slå upp boken och läsa mig genom Sverige. Vi kan prata om hur mycket jag älskar att resa med tåg en annan gång.

Nu tänkte jag hoppa till en vardag och visa hur en vanlig förmiddag i mitt liv kan se ut.

Vaknar upp i sängen intill mitt sovrumsfönster. Ser ut i vardagsrummet och vänder jag blicken till vänster, ser jag himlen och vädret, vänder jag blicken till höger ser jag fönstret in till köket.

Vaknar upp nångång mellan 07.45-9.00. Är jag ledig går jag ändå upp samma tid eftersom jag älskar att få en lång morgon.

När jag vaknat går jag raka vägen in till badrummet.

Och tar på mig pyjamasen, varvar mellan den röda och blå.

Denna dag blev det den röda! Min första från P le Moult och jag älskar den!

Iklädd pyjamas går jag till kylskåpet o börjar plocka fram frukostgrejerna.

Sakta vaknar jag till medan jag skär jordgubbar och brer mackor – har alltid någon av Ella Fitzgerald songbooks spelandes i bakgrunden, mysigaste morgonmusiken.

Allteftersom kaffet och mackorna blir klar, dukar jag upp allt på bordet.

Här sitter sedan och läser med musiken på låg volym i bakgrunden, sippar kaffe och äter min frukost. Som oftast sitter jag här kanske 2 timmar. Efter en stund när frukosten är slut övergår det från bok till dator där ett blogginlägg kanske skrivs eller ett mail blir skickat.

Nu är morgonen över och då diskar jag o lägger allt på tork.

Tillbaka i badrummet för nu ska jag göra mig iordning. I mitt badrumsskåp finns allt jag behöver + lite annat som fina förpackningar, produktprover, ett kort på en härlig uteservering (hopp om våren när det är som mörkast där i december hehe).

Har ingen jätte rutin utan jag brukar blöta en handduk i varmt vatten som jag sedan tvättar ansiktet med och sen rakar jag mig och till sist denna återfuktande kräm från Apoteket.

Borstar tänderna med min tandborste som jag köpte hos Buly i Paris och med min favorittandkräm från Selahatin.

Parfym för dagen, pendlar mellan Marrakech från Aesop och Black Saffron från Byredo, två favoriter just nu. Ha en annan som jag provat en tid från Byredo som heter Sellier – den är helt galet magisk!!! Men den kostar 2600kr så ja.. den har det inte blivit ett köp av ännu om man säger så.

Och som sista grej innan jag är färdig så fixar jag håret. Och då använder jag vatten och balsam – på bilden är det min magiska tvål från Aesop av någon anledning hehe. Men har balsam också från Aesop o ser ju nästan likadana ut så… Nåja.

Blöter håret, ibland bara förhand och sen tar jag balsam i handen och använder som hårprodukt – det är det absolut bästa om man har lockigt hår. Då blir lockarna sammansatta och fina.

Klar och nu är det dags o välja kläder.

Här väljer jag mycket utefter vad jag känner att jag är på för humör. Men oftast tänker jag så här, antingen stort o yvigt upptill eller nertill. Så om jag har byxor som är raka i sin passform kan det vara lite oversize upptill och tvärtom. Gillar stora skjortor som är knäppta bara med några knappar och under har jag oftast en långärmad t-shirt i bara vitt eller någon färg.

Älskar ju färg så brukar mixa hejvilt. Kanske gula byxor, vit långärmad t-shirt för att göra övergången mjuk till en exempelvis röd tröja.

Den här dagen landade det i denna outfit.

Vita jeans med vit långärmad t-shirt under den gröna sweatshirten och mot den vita byxan blir det fint med rostiga strumpor och så lite gult i form av skorna.

Sen min hundtandsmönstrade vinterrock, en loppisfyndad koboltblå halsduk som är gjord i Frankrike 😉 och så ett par konjaksfärgade vantar till.

Klar! Ska bara sippa i mig lite mer kaffe innan jag ger mig ut…

Rocken och halsduken är på, solen skiner och glad o redo att ge mig ut tycks jag vara här.

När man ändå var igång med selfies var det ju lika bra att ta en sista i den nya spegeln i hallen, här syns rocken och den blå halsduken lite bättre också hehe.

Sen låser jag lägenheten och beger mig ut i Stockholmsvimlet.

För det mesta så ser mina förmiddagar ut så här. Hoppas du tyckte det var lite kul att hänga med mig från nyvaken till färdig i spegeln! Inte varje dag jag är så bjussig haha.

Nu ska jag packa det sista inför morgondagens tågresa, äta en god middag framför nån bra film och bara chilla. Fin kväll pårej ❣️

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00