ANNONS

En dag i Paris

/

Lördag. Har ätit årets första grillmiddag som pappa fixat och sen har familjen sett mello och bara haft det mys. Tidigare idag grillade vi korv ute i trädgården och solade längs med husväggen, magiskt!

Nu tänkte jag drömma mig bort för en kort stund, till en av alla dagar i Paris som jag och brorsan hade i september… Har ju sånt längt tillbaka, men som tur är har jag ju minnena och alla bilder att frossa i.

Ute i Parisvimlet bland fina fasader, göra träd och skorstenar.

Det var en magisk känsla att varje morgon gå ut i en ny dag på Parisgator med allt vad det innebar – kaffe, franska språket, butiker att upptäcka, marknader, bagerier, vimlet och massa mer. Älskade det!

Eiffeltornet var enormt. Hade inte kunnat föreställa mig att det var så stort, eller att det såg ut som det gjorde väl på plats. Åkte inte upp denna gång, men nått ska man väll ha kvar tänkte jag.

Här har vi Julia Childs dörrpar där Julia och Paul bodde under tiden i Paris. I filmen Julia and Julie visas en skildring av hur livet kunde se ut för Julia i Paris och det ser så drömmigt ut. Dock användes inte orginaldörren i filmen så det var såklart mäktigt att stå här utanför och titta upp och sedan gå över gatan och ta på dörren och tänka att hon faktiskt har gått här med sina korgar o allt vad det kan ha varit – nästan rysningar när jag tänker på det.

När vi stod här och tittade på dörren, stod en man en bit bort från oss och tittade på samma sak som vi, så vi sammanstrålade och pratade kort om Julia Child innan han gick med orden ”Bon appetit” haha. Ett härligt minne.

Ett favoritkafe som vi återkom till flera gånger var Ob-La-Di. Litet hipsterkafe, men med den skönaste stämningen, godaste kaffet och magiskt fika.

Kolla bara in detta!! Alltså det här var så gott!!

Scones med cream cheese och marmelad på… Vattnas! Så sjukt gott!

Super goda cappuccino med. Här satt vi många gånger och pratade om allt möjligt, planerad dagen, skrev vykort hem till Sverige och så.

Lägg Ob-La-Di på minnet om du besöker Paris.

Efter fika forsatte vi strosandet i alla olika kvarter.

Passerade fruktförsäljare lite här o var.

Passerade en Droguerie som är lite som vår motsvarighet till järnaffär, fast deras har magiska korgar, allt man kan tänkas behöva i köket eller hemmet överlag. Älskar dessa butiker o önskar vi hade sånna i Sverige med, så smidigt det hade varit då, finns det inte här, så finns inte saken om vi säger så.

I den här köksaffären handlade Julia Child när det begav sig. Jag slog till på några magiska träslevar som jag använder varje dag i matlagning och bakning. Älskar dom! Det är dom som är äggformade, perfekt till allt, men har bara sett dom i Paris än så länge.

Butiken heter E. Dehillerin. Här köpte jag också en pepparkaksform som har formen av Eiffeltornet, ett sånt måste man ju ha hehe.

Kaffesugna igen. Denna gång i Montmartre med ett kafe i riktig Parisstil.

Kaffeart-deluxe!

Tillbaka från Montmartre och ute på min favorit ö i Seine, nämligen Pont Saint-Louis. Så typiskt Paris med stolparna, träden, husen och Seine ❣️

Lite här och var fanns böcker till försäljning. Kunde aldrig motstå att stanna en stund och bläddra lite – fick med mig några böcker, mest för att dom är så fina med sitt tryck, kan ju inte läsa franska så har ingen aning om vad jag har för böcker hehe, men fina är dom.

Sen avslutade dom flesta dagarna ikring Seine. Antingen på nån av öarna omkring eller så satt vi och åt baguetter, pratade och bankade in Paris i minnesbanken. Ju mer jag satt här ju mer skulle jag ha i minnena att njuta av efteråt tänkte jag. Och det är jag glad för idag ☺️

Slut på dagdrömmandet. Nu ska jag sova näst sista natten här i huset… Vill aldrig lämna, men har massa spännande saker att sätta tänderna i när jag kommer tillbaka till Stockholm så, det blir bra det med. Imorrn är det mars också! Snart vår på riktigt.

Tack för att du gillar inläggen, läser, kommenterar och tittar in här! ❣️

7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00