ANNONS

Första dagen på sommaren

/

Hej! Ännu en morgon på balkongen med datorn i knät efter frukost, lyssnades till fågelkvitter. Har bytt mina morgnar på kökssoffan med Ella Fitzgerald i bakgrunden, till balkongen och fågelkvitter och stadsljus – känns ändå som en rimlig prioritering så här års.

Juni har börjat fint. Vaknar till klarblå himmel, solkatter och björkar som viner i luften.

Gör min frukost och så går jag över med brickan till Sannas balkong där jag breder ut en filt och sätter mig till rätta och öppnar boken.

Här sitter jag i säkert över två timmar och äter, läser och njuter.

Läst den här boken på senare tid. Imorse började jag ju på ”Choklad” och den började precis så lovande och mysigt som jag hade hoppats på.

I söndags då det var sista maj, satt vi på balkongen alla tre och funderade vad vi skulle göra med dagen – Djurgården och fika? eller vad känner vi?

Det landade i att vi packade årets första picknickkorg och styrde bilen till Lidingö och Käppalabadet.

Hit brukar vi åka mycket om somrarna för middagar i solnedgången. Vi tog på oss långbyxor och packade med en extra tröja, för man vet ju aldrig med vädret i maj…

Men när vi kom hit insåg vi att vi helt missbedömt, det var så galet varmt, luften stod still, en riktig högsommar värme – som tur var, hade vi i all hast ändå fått med oss badkläder, så vi kunde byta om och ta årets första bad.

Det var kallt, men helt magiskt!!! Solen gjorde en torr på direkten och ett dopp till var oundvikligt.

Efter dopp i det kalla havet, dukade vi upp maten vi hade köpt med oss på vägen. Citronkryddad lax med stektpotatis, sallad och ciliaioli. Så sjukt gott!!

Sen spenderade vi hela söndagen här, ändå tills solen gick ner och exakt hela dagen var det kokhett, somrigt och alldeles underbart. Årets första riktiga sommardag!

Var ren tur att vi inte valde Djurgården, för det här blev en så fin dag o kväll!

När solen började gå lågt i gräset, packade vi ihop och åkte hemåt.

När vi har möjlighet åker vi alltid genom stan på väg hem, längs med strandvägen och in i city – älskar att se Strandvägen och alla torg, slottet, Blasieholmen, Gamla stan, Södermalm – allt i fin kvällssol.

När jag åker genom stan så går ett rus av lycka inombords, jag hade en dröm och det var att flytta till Stockholm, den blev verklighet och nu har jag allt det här fina utan för dörren, varje dag, så lycklig för det!

Idag blev jag också barnvakt så nu ska vi styra cyklarna till Gamla Enskede för lek, fika och mys ☀️

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram 🍋✨

@mosebacke
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00