ANNONS

Toscabulle, njut & kallbad!

/

Hej! November tuffar på. Börjar bli riktigt krispigt ute nu, i morse mötte jag upp Miranda, min bästavän här i Sundsvall, för frukost på konditoriet i byn – kall, solig och alldeles magisk morgon blev det.

Sista morgonen i huset för denna gång. Gud vad jag älskar morgnarna här!

Få sitta och titta på brasan hela morgonen, lyssna på höstlistan och så vaknar resten av familjen till höger o vänster och till slut sitter alla lite överallt o dricker kaffe och pratar. Så annorlunda mot mina ensamma morgnar hemma i stan och det tycker jag om så mycket.

Hemma i stan har jag mina blåa Spode koppar som favorit, men här på landet har jag dessa. Dom har blivit landetkoppen. Köpta på loppis förra gången jag var här.

Reidar och Sanna som är vaken tidigast slappar oftast här i sofforna, medan vi andra sitter vid brasan.

Just nu läser jag den här boken. Hittade den på Stadsmissonen och tänkte, efter att jag läst en rätt tung bok innan, att jag skulle unna mig nått lättsamt o bara mysigt.

Så här ser mina frukostar ut mest nu förtiden. Får se vad som blir min nästa standard topping, nu är det vindruvor och blåbär i filen som gäller och paprika/tomat eller gurka på mackorna.

Tidigare var det ju croissanter och ägg o groddar o allt möjligt härligt. Kanske jag skulle ta en djupdykning bland alla mina gamla frukostbilder för inspiration…

Pyjamas, varm kopp kaffe, trött och sovrufsig i håret, sittandes framför varm brasa, det är mitt bästa mood just nu – kan inte trötta på det!

Dom här två veckorna i norr har verkligen gjort mig gott. Dom har tuffat på med allt jag gillar att göra här uppe, goda middagar och faktiskt, tro det eller ej, en del kalldopp i älven.

Det var kallt men helt magiskt!!!

Häromdagen när jag slängde mig i vattnet började det regna på tvären över älven.

Men det stoppade inte mig! Här i denna stund, då känner man att man lever. Djupa andetag och bara ren lycka som rusar i hela kroppen.

Jag o Simon (min bror) efter kalldoppet. Kan va så att vi har ett än så länge hemligt projekt på gång här…

Efter kalldopp blev det mys framför brasan.

Ny dag. Ny brasa. Hämta ved på morgon o tända brasan är typ halva nöjet med brasan. Så härligt o höra brasan spraka igång medan man gör frukost.

Efter frukost gick jag till kvarterets bageri för att köpa gotta till en utflykt.

Det bästa som hänt kvarteret! Gud va jag äter gott o myser här när jag är uppe här i norr. Dom har en toscabulle som är helt otroligt smörig o god!

Påse full med gotta, redo för utflykt!

Går man från vårt hus ner till Ljungan som älven heter, och går längs med den, så kommer man till en fors. Och på vägen passerar man den här brinken med en otrolig utsikt. Här har jag stått, gått, sprungit hela min uppväxt.

Står ofta en bra stund o bara tar in allt. I stark kontrast till utsikten från Katarinavägen på Söder, men två utsikter jag älskar lika mycket.

Passerade en lupin som kämpar på.

Granskog ?

Framme vid forsen. Så fint!

Titta va mycket gotta!!

Här har vi bullen jag pratar om. Ord kan inte beskriva hur god denna bulle är!

Efter kaffe o bulle vid forsen med familjen, gick vi längs grusvägen i skogen hemåt.

Passerade storbonden.

Och sen vips va vi hemma igen, lagom till mörkret kom.

Nu när vi gått in i vintertiden börjar en tid av dagar med låååångt mys. Myset börjar ju vid 15-tiden o så pågår det tills nästa dag. Jag har inget emot mörkret. Hade det förr, men nu ser jag inte poängen med att tycka illa om kylan o mörket, när vi ändå inte kan göra nått åt det. Och med mörket och kylan, blir ju mysfaktorn total, så nog därför jag börjat tycka om det ❄️?

Sitter i bilen nu påväg hem till Stockholm. Hoppas blommorna överlevt. Ser framemot att komma hem, även om jag aldrig vill lämna huset.

Har roliga jobb på gång och så vill jag ju njuta av det sista höstmyset innan julen börjar.

3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram 🍋✨

@mosebacke
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00