ANNONS

Tulpanens dag

/

020
021
024

.

Hej fredag,

I dag är det den 15 januari, och det är visst tulpanens dag. En dag värd att fira tycker jag allt. Om inte annat för att man får tillfälle att köpa hem sådant här fint och pryda hemmet med såhär inför stundande helg.

Min favoritbukett med tulpaner är en som kombineras med ranunkel, vaxblomma och eucalyptus. Så fint tillsammans, och gärna lite yvigt bunden om jag får välja. Nu blev det endast vaxblomma denna gång, men visst ser det lite vårligt ut? När du köpt hem tulpaner så snitta dem och ställ dem i vatten, men låt papperet vara kvar i en timma så att tulpanerna får dra i sig vatten och sträcka på sig, på så vis håller de sig upprätta längre. Tulpaner vill ha kallt vatten, och inte så mycket åt gången, då växer de sig lätt långa och rangliga.Lagom är som på bilden under här.

..

022

Snitta om dina tulpaner då och då, och ge dem nytt friskt vatten, så håller dom längre. Och förstås allra bäst om man kan ställa dem lite svalt under natten. Förövrigt sägs det att vi svenskar köper 150 miljoner tulpaner varje säsong, jösses!

013

För mig signalerar tulpaner vår. Dock allt annat är vårligt ute, just nu är det -13 grader kallt. Det bet ordentligt i kinderna när jag gick på min morgonpromenad, burr säger jag bara! Vill ni se mig ”live” gå in på min Instagram (@starwoman1) och kika på Story från min morgonpromenad lite tidigare i morse , så får ni se mig rörligt och höra min kraxiga stämma 😛

TREVLIG HELG!

F254BE63-2E4E-4D37-AC6D-9F55E5F6CCF9

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Med en enda linje!

/

Godmorgon,

Hur mår ni? Kul att just du kikat in här denna torsdag. Jag mår bra, tycker nog allt att jag redan är inne i mina gamla vanliga rutiner igen, det gick rätt fort minst sagt, men det är bra!

Vet ni, man skulle komma på sin alldeles egna unika grej, något som ingen annan gjort tidigare. ”Vad menar hon nu?” tänker säkert några av er, men ta detta som ett exempel. Fick denna teckning som jag nu äntligen ramat in, i julklapp. Konstnären Amanda som har tecknat detta fina motiv, föreställande Celine och Julie, har gjort teckningen med en enda linje. Hon har alltså ritat allt med ett enda drag utan att lyfta pennan. Det måste väl vara rätt unikt ändå?!?! Jag fullkomligt älskar den lilla tavlan, som nu ska hitta sin naturliga plats här hemma.

605D9250-D533-4892-B5A1-6F0407D31D2E

Här är originalbilden som konstnären tecknat av i en linje!

Himla kreativt att ens komma på tanken att teckna utan att lyfta pennan. Någon som är intresserad så finns konstnären Amanda på Instagram under namnet @asp_amanda

Som sagt, man borde komma på något unikt, men det är inte så att jag själv sitter på någon briljant idé direkt 😛 Over and out!

F254BE63-2E4E-4D37-AC6D-9F55E5F6CCF9

4
91

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Tjuvstarta våren inomhus

/

Minns ni detta inlägg om att gro ekollon som jag skrev där i höstas någon gång?! Se nu!

Så här långt har det lilla ekollonet kommit just nu, här inne i stugvärmen värmen. Kul att följa hur det växer!

Hej!

Att vi går mot ljusare tider det märks redan, framförallt på eftermiddagarna. Visst gör snön sitt till just nu för att det ska kännas ljusare, men faktum är att dagen har förlängts med hela 32 minuter sedan den 20 december. Dock är det såklart långt kvar till våren, det förstår ju jag också, men man kan alltid fördriva upp blommande kvistar inomhus. Plocka in några grenar från trädgården, och tjuvstarta våren redan nu. Efter någon vecka i inomhusvärmen slår grenarna ut och sprider en härlig vårstämning fast det fortfarande är mitt i vintern.

Dom buskar och träd som slår ut tidigast på våren är också dom som man kan driva fram först och enklast. Ta in t ex forsythia, en kvist syrén, magnolia, grenar från äpple- och körsbärsträd. Alla dessa sorter funkar fint att fördriva upp i en vas inomhus. Eftersom vi har flera äppelträd här hemma på vår tomt, brukar jag ta in just dessa kvistar i första hand.

232F35CB-7DB3-4D12-AC6C-765346F29F50

Tänk hör ni när det knoppas så här på riktigt utomhus, bästa tiden på året! Men ja det är nog ca 3 månader dit

E705833B-51AD-4250-9516-E40A64192EDC

Tips på hur man enklast får grenar att slå ut inomhus!

Använd en vass sekatör för ett fint snitt.

Lägg snittet lite snett, då drar kvistarna vatten bättre.

Sätt dem i kallt vatten.

Duscha gärna grenarna ca var tredje dag för att förhindra att knopparna torkar och ramlar av.

Ge dem ett nytt snitt och byt vatten, någon gång per vecka.

Sedan är det bara att vänta på att det ska knoppas.

F254BE63-2E4E-4D37-AC6D-9F55E5F6CCF9

5
73

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00