ANNONS

Förvandla med budgettips

/

004
007
014
018

Tjingeling,

Japp så har jag varit igång igen med ett nytt litet miniprojekt. Med små enkla medel som inte kostar skjortan har jag denna gång förvandlat en befintligt bänk vi hade sedan tidigare. Köpte bänken som en sittbänk för utomhusbruk med en betongskiva,  men för något år sedan eller två fick den flytta in och agera sidobord istället. Japp det är jag i ett nötskal att använda saker till annat än det är tänkt! Dock har jag tyckt att nyansen på betongen varit fel till resten av färgerna i matsalen där bänken numera står. Så det har liksom skavt lite i mitt estetiska öga.

Häromdagen fick jag en idé, och köpte ett obehandlat hyllplan från byggvaruhandeln. Fanns inte i exakt rätt mått (denna bänk är 37×120 cm), så fick mäta och såga till rätt storlek på skivan med lite hjälp från maken. Därefter betsade jag trät med en mörk lackbets, som jag redan hade hemma, och vips blev det ett annat uttryck i den lilla hörnan. Förvandlingen kostade mig ynka 159 riksdaler, och nu tycker i alla fall jag att den passar bättre ihop med väggfärgen än det gjorde tidigare.

Den gamla betongskivan har förövrigt hamnat på övervåningen i ett annat ”hemmabygge”. Det får ni se en annan dag 😛

..

B70BCE40-07BF-4E44-B0B6-C729FDEF1646

Under arbetets gång!

Lackbetsen är Herdins Lackbets i nyansen Tjära!

A2635E09-77B0-4C89-94E3-D756ACDCB4A8

Detta är verkligen ett bra tips om ni har t ex ett skåp/bänk/sängbord som ni vill hotta upp lite med en toppskiva. Man kan såklart köpa en måttbeställd stenskiva, det är ju verkligen jättevackert. Men det är inte alltid man varken har råd, eller lust att lägga såpass mycket pengar som en sten ändå kostar. Då är just detta ett supertips; köp en obehandlad träskiva/hyllplan, såga till i önskat mått, och sedan antingen måla skivan, eller som jag gjort, betsa. Kostar inte många kronor och man kan få det exakt så som man själv vill, och snyggt blir det. Tänk bara på att ska du betsa MÅSTE träskivan vara obehandlad, annars tränger inte betsen in.

Det var dagens lilla budgettips från mig, på återseende!

F254BE63-2E4E-4D37-AC6D-9F55E5F6CCF9

2
11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Planera kök

/

Tessan kök

Köket kommer förhoppningsvis bli lite i stil med detta

78A36E61-E1C9-4499-A2B6-F744AA80F4BE
74D13F7F-4C1D-4A90-8CF5-653B3D8CDFC2
773C1BB1-9FF0-47F9-9AEF-F59D0412AF17
8537C18D-6042-4FEC-8E9E-A6FFAB92CF2A

Hej mitt i lunchen,

Det blev några dagars frånvaro här inne, haft massa annat att pyssla med dom senaste dagarna, så bloggen fick kort och gott ta lite ledigt. Men jag mår bara bra, jag har haft en innehållsrik och trevlig helg, och känner mig glad, så tackar ni som frågat!

Hjälper just nu en vän och hennes familj med att planera deras nya kök. Så himla kul projekt! Blir helt uppslukad av detta, trots att det inte ska bli mitt kök, glömmer både tid och rum när jag sitter och planerar och pillar, haha! Radhuset dom bor i är inte av gammal stil så vi kommer köra på ett modernt och stilrent kök, men som ändå kommer hålla över tid. Igår var vi i Västerås och fick hjälp med att rita upp köket tillsammans med en köksplanerare, och det kommer bli himla fint. Japp jag är nog minst lika peppad som familjen som ska ha köket, haha!

….

planning-a-budget-kitchen-renovation

 

P l a n e r a   k ö k  !

Några tips som är bra att tänka på när man ska planera kök!

.Arbetsyta

Den viktigaste arbetsytan i köket är mellan spisen och diskbänken, där man förbereder maten. Den bör vara minst 80 centimeter. För att köksarbetet ska flyta så smidigt som möjligt, utgå även från kökets gyllene triangel, alltså förhållandet mellan diskho, kyl och spis för att du ska kunna röra dig fritt och obehindrat när du lagar mat. Om möjligt är det också lämpligt att ge dessa tre ”stationer” en funktionell avlastningsyta om cirka 50 centimeter.

Belysning & eluttag

Var behöver du ljus och vilken typ av ljus behöver du för olika delar av köket? Tänk grundbelysning, arbetsbelysning och ren dekorationsbelysning när du gör ditt val. Tänk även på att det alltid behövs fler elkontakter än man tror. Vilka elektriska apparater använder du ofta i köket? Planera dina belysnings- och eluttag så att de uppfyller dina behov, detta är bra att göra så fort som möjligt.

Bra förvaring

Tänk igenom vilket behov som du har, hur många små lådor eller stora lådor du behöver, var du förvarar kastruller, om du har ett högskåp som skafferi eller om du förvarar torrvarorna i lådor. Kom ihåg att det är lättare att packa effektivt i större lådor och skåp än i små.

Helhet & långsiktigt

När du väl har en bra och funktionell plan för köksinredningen, är det dags att börja fundera på allt det andra. Det lite roligare, som vilka köksluckor, vitvaror, blandare, diskho, och bänkskiva man ska välja. När det kommer till det mer estetiska är det viktigt att tänka på helheten. Vilka material och färger passar tillsammans? Vilken stil eftersträvar jag? Vilka material är funktionella för ändamålet?

Och försök att tänka långsiktigt. Köket är något man kommer leva med länge, så behåll en neutral bas och arbeta med tillbehör för att göra det mer personligt.

                                ___________________

Ja nu var det lunchdags, på återseende!

F254BE63-2E4E-4D37-AC6D-9F55E5F6CCF9

8
68

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Det känns i luften nu!

dfghjklöä
E27A4E3B-2775-4273-95B5-6FF3352BF060
7130DC66-21D7-4D35-81FA-9C06DD8914C0
16B5318D-7416-4ABA-8E78-783E936C598C

Tjingeling,

Idag åkte halsduken fram ur gömmorna för första gången sedan tidigt i våras, och barnen fick på sig lager på lager med fleecetröjor och vindjackor när vi skulle gå mot skolan. Jag har även noterat att löven alltmer börjat skifta nyans på träd och buskar här i småstaden, så hösten är helt klart på ingång nu! Rätt häftigt ändå att se hur årstiderna sakta men säkert förändras allteftersom tiden går, märks ju extra tydligt när man går samma väg varje dag. Men hösten är mysig, och kläderna om denna årstid är oftast dom allra finaste plaggen kan jag tycka. Stickade tröjor, halsdukar och mössor i dova färger.

Jag är själv sugen på en ny höstkappa, och då inte en i svart för ovanlighetens skull, för det har jag redan flera stycken av. Föll lite extra för denna mörkt beige kappa. Den har ganska många ”rätt” som jag gillar. A-linjeformade i skärningen (passar min kroppsform allra bäst) snygg nyans, och jag är alltid svag för allt med skorstenskragar. Gäller på både jackor, tröjor och blusar. Tycker det är både snyggt och praktiskt när vindarna drar igång, så slipper man blåsten rakt in i halsen.

.

a

Japp denna är en riktigt snygg kandidat att traska omkring i höst, tror det får bli ett klick faktiskt!

b

Foto: Ellos.se

Dagen blev inte riktigt som planerad, fick samtal från skolan strax innan lunch att Julie var hängig, så fick avbryta det jag hade i händerna och kila och hämta hem den lilla älsklingen. Nu ligger hon nerbäddad i sin säng och kollar på Madicken, dock tycker jag inte hon är särskilt dålig om jag ska vara ärlig, hon ligger mest och ser nöjd ut tycker jag, haha!

F254BE63-2E4E-4D37-AC6D-9F55E5F6CCF9

12
166

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00