ANNONS

Lobularia Maritima

/

B3A1B410-38AD-4DD8-BC45-335974C32C60
47419662-D09D-469D-B1B5-DD8A1B382F00
2AFE5F59-F64F-4F5F-BB32-B641E1087EA4
23BC102C-C779-4B21-A690-C31732B31AEE
37316345-B498-474A-973B-E97A71F185FA

.

Godmorgon!

Eftersom jag hänger med denna donna mestadels av tiden så blir det också hon som dyker upp här på bloggen allra mest just nu. Igår hade vi en liten planteringsförmiddag, när vi fixade bland annat blommor till barnens små blomlådor på lekstugan. Så rart med små blomlådor under fönstren. Julie har valt Lobularia Maritima till lådorna, eller som den kallas i folkmun Strandkrassing i vitt och lila. Denna låga söta växt som bildar täta tuvor av små blommor. Vi planterade även en klättrande luktärt i kruka som ska locka till sig insekter och vackra fjärilar 🦋 när den väl blommar. Tycker båda blomstervarianterna passar bra till den lilla stugan.

På tal om små hus, som ni säkert noterat många gånger på bilder här inne, har vi ju ett lusthus i trädgården. Detta ska målas om nu i sommar då det är väldigt, väldigt  slitet. Att det röda runt fönster och dörr ska bort, det är det ingen tvekan om, men hade först tanken att hela lusthuset skulle målas vitt men så har jag börjat vackla lite till och från att man kanske ska måla om i samma kulörer som lekstugan.. Vitt är ju alltid vitt, tidlöst och kommer alltid ”passa” men färgen på lekstugan som är ljust, ljust beige/grå med vitt rund fönstren gör ju att snickerier träder fram bättre.. ja svårt.. Vad hade du valt?

.

844E22BB-4B89-4AD2-9E6C-7DE781F6A571

Lekstugan heter Mimmi och är från Skånska Byggvaror, på fyra kvadratmeter med litet sovloft, urmysigt för barnen att ligga där uppe och chilla som dom brukar uttrycka det.

2849D1E5-D82E-415A-B560-66671108683C

Det är denna stuga, fast jag har modifierat om den lite mot hur den ser ut i original, om ni jämför. Min pappa har även höjt upp själva sovloftet inne i stugan för i original är det så lågt under att barnen inte kunde stå raklånga.

Ha nu en trevlig fredag allesammans, vi hörs snart igen!

signaturen

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Inred med praktiska industriväggar

/

CFDC06FB-318B-459D-B81A-5AAD54445403

-.

.

Tjingeling,

Hur mår ni? Här rullar allt på i vanlig takt, eller ja så vanligt det nu kan bli med tanke på allt. Detta med att leva mitt i en pandemi har ju blivit vardag det också på sitt lilla udda vis.

Industriväggar har ju kommit mycket dom senaste åren, och det är faktiskt ett riktigt smart sätt att avgränsa boytan, oavsett om man önskar skärma av, släppa in mer ljus eller helt enkelt bara tycker att det är snyggt! Jag tycker det både är snyggt och praktiskt, och det passar faktiskt in både när man bor trångt och vill skilja av rummet lite utan att stänga av, och i ett stort rum som man vill dela av med rumsavdelare.

Jag kan absolut förstå varför dessa väggar blivit så himla populära, för man kan ju skapa ett rum i rummet.

.

ft

Om jag skulle bo i en 1:a skulle jag dela av rummet på det här viset. Då blir det som ett eget litet sovrum på ena sidan och ett vardagsrum på andra, men man behåller ändå både luftigheten och ljusinsläpp. Här har man valt en ”ovanpåliggare” för rum med högt i tak. Smart att man kan bygga på hur man vill beroende på hur ens hem ser ut.

.

ftr

.

Även snyggt med dessa glasade industriväggar i badrummet, som duschvägg. Hade en gång en tanke att göra så här nere i källaren där vi har dusch vid bastun, men det visade sig att vi har för låg takhöjd där nere så det funkade tyvärr inte.

.

11696-94-mall1

Riktigt snyggt är det att göra en walkin closet på detta sätt. Gäller ju bara att ha värdigt strikt ordning i garderoben när allt syns 😁 Men det kan ju samtidigt kanske vara en bra sporre att hålla just ordning om man hade haft så här snyggt!

Bilderna är lånade från Nooliliving, där man alltså hittar dessa smarta industriväggar som kan användas i hemmets alla rum & byggas i en mängd önskade sektioner.

Ta hand om er nu, och på återseende.

signaturen

2
50

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Så läskande

/

010

.

Halloj,

När jag skrev om rabarber häromsistens, och att vi har mycket mynta som fullkomligt har tagit över en hel pallkrage, fick jag  tipset från en av er läsare, att göra rabarber mojito varma dagar. Lät ju riktigt, riktigt gott, så sagt och gjort jag var ju naturligtvis tvungen att testa med min hemmagjorda rabarbersaft, (här har ni receptet på saften) och japp det var minst lika gott och läskande som det låter!

Drinken går lika bra att göra alkoholfri till barn och alla kloka vuxna som inte förtär alkohol. Jag gjorde en alkoholfri variant till mig och Julie igår när vi softade i trädgården, och det var väääldigt läskande kan jag meddela.

.

011

Rabarbermojito

Ingredienser

Rabarbersaft (outspädd)
Lime
Myntablad
Vit rom
Isbitar
Bubbelvatten

Gör så här: Till en person och ett glas på ca 3 dl, muddla en 1/2 lime och en liten näve myntablad. Häll på outspädd rabarbersaft i stället för socker, 3-5 cl beroende på hur söt man vill ha sin mojito. På med 3-5 cl vit rom. Blanda ordentligt. Fyll glaset med massor av is och bubbelvatten. Toppa med mynta eller en kvist med rabarber för den fina saken skull. Slurp!

Kommer du att testa?

Jag kommer garanterat gör den igen!

signaturen

5
74

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00