Lax med cashewnöttäcke och limesås

Hej bloggen, ytterligare en riktigt soft dag i vår lilla familj. Vi har inte varit utanför dörren ens, utan jag går omkring i myskläder, osminkad och är allmänt slapp. Hostan är fortfarande kvar och jag vaknade i morse vid 06.30 tiden av ett hostanfall som säkerligen väckte upp varenda kotte i Sjöstaden. Darlingen vaknade då garanterat, men efter några minuters harklande och hostande blev det bättre och vi somnade om, vaknade sedan inte förrän efter kl 10.

Bjuder här nedan på ett gott recept på lax som vi gjorde ikväll. "Lax med cashewnöttäcke och limesås" till det hade vi sallad, pressad potatis och ärtor, gott! Nu ska vi kika på "Arn tempelriddaren" och senare ska jag fixa naglarna och läsa Nordisk kriminalkrönika. Ha en soft söndag! Kram!

Bild: Privat

Ingredienser:4 st laxfilé, portionsbitar, skinnfria1 dl cashewnötter, hackade2 msk margarin, flytande4 msk sweet chilisås1 st lime, rivet skal1 st vitlöksklyfta, pressad

Limesås:1.5 dl crème fraiche, gärna lätt1 st limesaft, från frukten2 msk vitt vin, torrt

Gör så här:1. Lägg portionsbitarna ganska trångt i en ugnssäker form, 2. Blanda nötter, margarin, chilisås, limeskal och vitlök.

Bred blandningen över laxen.      Baka den i mitten av ugnen på 225 C tills täcket blivit lite ljusbrunt och laxen precis      är genomstekt, ca 10-15 minuter.3. Blanda såsen. Servera den till laxen med potatis, grönsaker och limeklyftor.

Smaklig måltid!