Mitt dagliga arbete!

Jag får allt som ofta frågan vad jag arbetar med, så jag tänkte reda ut detta. Ni som inte är intresserade får avvakta ett annat inlägg som vi får hoppas intresserar er mera 😉  

Jag arbetar med skaderevisoner på ett av Sveriges större försäkringsbolag och dess två dotterbolag. Jag kvalitetsgranskar skadehandläggningen av främst trafikskador så att dessa sköts på ett korrekt sätt. Jag granskar så att rätt vållandebedömningar är gjorda, att skadepersonalen följer Trafikskadelagen och Försäkringsavtalslagen samt att försäkringsbolagets villkor och instruktioner följs. Jag är med och planerar utbildningar avskadepersonal, jag utformar, utvecklar och förvaltar skadeinstruktioner samt riktlinjer och policyn för bolagets skadehanteringsverksamhet. Arbetet är både ensamt och socialt periodvis vilket passar mig väldigt bra. När jag sitter med mina pappershögar är det ett ganska ensamt arbete. Då är det mest analyser och tolkningar jag pysslar med och detta kan ta upp till flera veckor beroende på hur stor revision jag planerat in. Andra delen av själva revisionsarbetet är mer socialt. Då reser jag runt i landet och har dialoger med respektive handläggare i samband med individuell återrapportering. Återrapporteringen ger då möjlighet att diskutera vilka punkter handläggaren bör förbättra sig på, samt vilka ärenden som har missar av ekonomisk karaktär som är värda att åtgärda.

Samtidigt ges också möjlighet för handläggaren att kommentera påpekanden och anmärkningar för att undvika felaktiga eller tveksamma sådana. Tredje och sista delen görs sedan tillbaka på min kammare och är återigen ett ganska osocialt arbete. Då ska en återrapport med analys och slutsatser skapas i skriftlig form och tillsist ska den rapporteras in till Central skadechef och skadechefer på berörda kontor.   

Däremellan är det möten och annat som ska hinnas med. Jag stortrivs i vilket fall och älskar mitt arbete och dess variationer och sättet som själva arbetet är upplagt på, så nu vet ni =)

Ha en lovely dag i solskenet så hörs vi lite senare!

Kramar i mängder