Morgonstund har verkligen guld i mun

Nu blommar syrenerna överallt och skänker en ljuvlig doft som påminner mig om svunna tider med skolavslutningar och sommmarlov.

Får nästan lite västkustfeeling varje gång jag passerar "klippan" med desmå segelbåtarna.

Vyn sett under de grönskande träden ger mig riktig äkta sommarkänsla. Nu är det nära. 

Till höger skymtar ni Jan Fidjelands runda torn med bostäder. Lite annorlunda med runda hem, men kul idé tycker jag. Ligger vid restaurangen Göteborghär i Hammarby Sjöstad. 

Lummigt och som tagen ur en saga

tycker jag bilden är med allt det grönaoch det lilla, lilla vattenfallet. 

Sickla Kanal låg spegelblank och lugn denna söndagsmorgon.

De stora pilträden som kantar bryggorna utefter hela Sjöstaden får mig att tänka på vackra olivlundar i Medelhavsområdet. Alla bilder ovan är tagna imorse. Här har ni en som varit uppe och igång sedan sjutiden denna söndagsmorgon. Fick ett ryck då jag inte kunde sova och drog på mig mitt gamla juicy set, löparskor och solglasögon och begav mig ut på en rejäl power walk i över en timma och det ångrar jag verkligen inte. Naturen och fågellivet fick mig nästan att tappa andan och ögonen att tåras och det berodde inte på pollenallergi för jag är ingen allergiker, utan bara för att det är så fantastiskt vackert ute.

Det är nästan en skam att man annars oftas sover bort tidiga mornar, i alla fall jag. Händer inte allt för ofta att jag en helgmorgon är uppe i ottan, men ordspråket stämmer verkligen: "Morgonstund har guld i mun" det fick jag precis erfara denna morgon.  

När jag kom hem strax efter halv nio gjorde jag mig en frukost bestående av äggröra med färsk basilika, cornflakes med skivade färska jordgubbar och ett glas färskpressad apelsinjuice som jag avnjöt i solskenet ute på balkongen. Kände mig rätt så nyttig måste jag stolt erkänna. Efter det läste jag DN om vad som hänt i världen och sedan somnade jag i ena rottingsoffan och vaknade först när maken klev upp runt 10:30 och undrade var jag var. 

Min stackars kära man har förövrigt fått en kraftig ögoninflammation och jag känner knappt igenom honom i dessa dagar. Tycker såååå synd om honom, samtidigt som jag är totalt livrädd för att det ska smitta till mig. Så jag håller mig på behörigt avstånd, mina handukar är placerade lååååångt ifrån hans och jag tvättar händerna så ofta just nu att de är alldeles torra, men god handhygien ska underlätta att man slipper otyget har jag läst. Någon som vet bra tips på hur han ska få detta elände att försvinna? Han har köpt salva på Apoteket, en gul/grön sörja vid namn Noviform Bibrokatol 5%, men det hjälper föga tyvärr. Så ni med erfarenhet av liknande får hemskt gärna tipsa vad han ska göra för att bli frisk! Nu ska jag ta och hänga tvätt, ta en sväng om med dammsugaren för att sedan när alla "måsten" är gjorda njuta söndagen med läsning ute på balkongen!

Ha en ljuvlig söndag!

Kram på er!