En doft av kryddor

Oregano passar bra till pasta, pizza, kötträtter, sås, stuvning, sallad, tomat- & osträtter.

Citronmeliss ger sallader, drinkar & maträtter en upp-uppfriskande citrussmak. Citronmeliss är svagt sömn-givande & kan hjälpa vid en orolig mage

Basilika passar till otroligt mycket, tex. till fisk, fågel, kött, grönsaker, sallader, såser & marinader. Tomat & basilika passar mycket bra ihop. Man kan också krydda vinäger &brännvin med denna förnämliga krydda.

Gräslök är en omtyckt krydda som bland annat används klippt i sallader, på smörgås & till inlagd sill.

Jag är väldigt road av växter och trädgårdsliv och jag har ärvt intresset av min kära pappa och släkten på hans sida. Han älskar att påta i jorden och hemma i mitt barndomshem har mina föräldrar en underbar trädgård med en massa olika träd, växter och blommor, plus en gräsmattan ser ut som rena rama golfgreenen. Nu har jag ju som bekant ingen egen trädgård att husera i, men jag roar mig med mina krukor med diverse blommor, örter och andra växter på balkongen och i år är jag riktigt, riktig nöjd med resultatet. Jag tycker att det är kul att se när det växer. Just nu är det rena växthuseffekten utan att jag för den delen har ett växthus då det är så soliga och varma dagar. Helt perfekt för växtligheten. För att få lite ordning bland allt det gröna fixade jag häromdagen några små mycket enkla skyltar med namnen på alla mina olika örter som jag har planterat i två stora självbevattnande krukor. Jag fixade skyltarna genom att använda mig av vanliga träpinnar (sådana man har när man grillar), ett styvt papper som jag klippte i lämplig storlek och skrev namnet på örterna och så fäste jag det hela med en vanlig klädnypa och stack ner skapelserna i jorden. Finns ju naturligtvis finare skyltar i t. ex. plåt med förtryckta namn på som man kan köpa i handeln för 30-40 kr/st, men jag tycker att det känns onödigt att lägga pengar på, så detta fungerar alldeles utmärkt och jag är nöjd, nöjd!

Hoppas att ni får en ljuvlig sommardag så hörs vi lite senare!

Kramar så länge