Göteborg och södra Bohuslän

Gothia Towers på 21:a våningen blev vårt boende under dygnet vi spenderat i Göteborg.

Ett klassiskt besök på Liseberg där man fick bli barn pånytt för några timmar.

Kameran är alltid med t o m i flumride. Jag var lika galen som jag ser ut kan jag meddela 😉

Maken & jag blickar ut över Göteborg samtidigt som vi tar oss ett glas mousserande på hotellrummet efter några tim på Liseberg och innan en middag för två.

Middag på krogen Incontro. Här förrätten en Carpaccio av tunt skivad biff, blomkål -& tryffelcréme, syltade kantareller & friterade örter. Gott var det!

Till huvudrätt valde jag "Tagliatelle scampi" som helt enkelt var just tagliatelle med grillad scampi, ramslökspesto kronärtskocka samt god peccorino.

Efterrätten en Crema di caramello som innehöll karamellkräm, rabarberkompott, flädermarinerade jordgubbar & yoghurtskum.

Vi har besökt ett (tyvärr) regnigt Marstrand men det var mysigt ändå =)

Vackra Marstrand, synd som sagt att solen lyste med sin frånvaro när vi just befann oss där för några timmar…

Carlstens Fästning hann vi med att se på just Marstrand, perfekt för en historieintresserad make. Historia är inte riktigt mitt ämne, men kul att se ändå vart Lasse-Maja sattfånge under 1800-talets början  

Lite butiksspan bland sjöbodarna är kanske mer min grej, det har också hunnits med.

Dock dåligt med inköp kan jag avslöja…

Mysigt att bara strosa omkring. Här är vi i Skärhamn påen snabbvisit.

Ögon och mage har även dem fått sin beskärda del hittillspå denna semester. Färska skaldjur finns det gott om nere på Västkusten..

Oerhört mycket mysiga byggnader runt om där vi vart. Här en stuga i Lysekil med ljuvligt blommande Hortensia

Ostindiefararen Göteborg låg i Lysekil när vi kom dit i måndags.

Mysigt hotell "Lysekils Havshotell"

Hotellets veranda, gammaldags i sekelskiftsstil ett riktigtmysigt och genuint litet hotell!

Så var det 

onsdag igen

, dock måste jag säga att mina

semesterdagar

hittills känts oerhört långa. Jag har haft en- och en halv veckas semester nu, men det känns som jag har varit ledig i en månad minst! Skönt dock att veta att jag har mycket tid kvar av ledigheten, så det är bara att fortsätta glida omkring och njuta.

Vi hamnade i söndags i Göteborg, tog in på Gothia Towers och gick en sväng på  Liseberg där jag upplevde nära döden upplevelse bland vissa av åkattraktionerna 😉 Sedan på kvällen blev det en middag för två på Italienska krogen Incontro som ni ser ovan.  Efter vår minitripp till Göteborg styrde vi vidare mot Bohuslän och Marstrand, Stenungsund, Skärhamn samt Lysekil för att insupa den Bohuslänska atmosfären. Verkligen hur mysigt som helst att strosa omkring på bryggor och låta ögonen vila på det myllrande båtliv som just utspelar sig likt ett skådespel runt om i skärgårdarna. I Lysekil låg dessutom Ostindiefararen Göteborg så nu har jag sett det skeppet live samt så pågår VM i matchracing för damer. Fullt med seglingsfolk överallt med andra ord!  

Vi har som ni kanske förstår av bilderna ovan riktigt sköna dagar i ledighetens tecken. Jag ska försöka skärpa till mig nu och ge er fler och tätare blogginlägg. Så fort tillfälle ges så ska ni får följa med vidare på vår semester. Hoppas att ni har det bra och njuter av sommaren.

Tack snälla än en gång till er som lämnar kommentarer, gör faktiskt att jag inte bara lägger ner med bloggandet för det har slagit mig att jag skulle sluta med skriverierna, men så är ni ju så oerhört fina och skriver så då har jag inte hjärta att sluta, sedan är det faktiskt skoj dessutom, så ni får stå ut med mig ett tag till helt enkelt 😉

Massa kramar och på återseende snart igen ♥