Pittoreska Smögen

Smögen är oerhört vackert, en riktig genuin pärla.

Mängder av sjöbodar finns här i Smögen precis överallt och mot det karga landskapet utgör de en riktig färgklick med allt sitt röda.  

Båtar finns det minst sagt också väldigt gott om. Här är bilden tagen från mysiga Smögenbryggan.  

Glass i stora lass det är sommar för mig..

Butiker och uteserveringar utmed smögenbryggan. Mysigt är bara förnamnet.

Söta butiken Mollys Maränger, en present & inredningsaffär vid torget med lite smått och gott i sitt utbud.

På Coffe Room Smögen har det inte blivit någon fika även om det ser mysigt ut. Har föredragit bryggorna så att man samtidigt kan njuta av havet och alla båtar.

Allt är så pittoreskt och mysigt i Smögen. Önskar att man hade en egen liten stuga här att dra sig tillbaka till emellanåt.

Sockersött med alla rosor som folk har överallt..Doftar dessutom alldeles alldeles underbart! 

Utestället och restaurangen "Hamnen4" som vi prövadehärom dagen. 

"Hamnen 4" på övervåningen.

Mr J studerar det svala vita vinet vi beställt till våra fiskrätter på just "Hamnen 4". 

Valet föll för min del på en fisksoppa med nybakat bröd och jag måste säga att det var en av de godaste fisksoppor jag någonsin ätit.

Efter maten gick vi en trappa ner och tog oss några drinkar och jag dansade t o m en sväng, gäller ju att röra på sig också mellan alla goda måltider 🙂

Godmorgon på er och välkommen kära torsdag. Efter det att vi ansåg oss vara klara med Södra Bohuslän hamnade vi rent logiskt i norra delen av detta idylliska lilla paradis som Bohuslän faktiskt är. Vi landade närmare bestämt i vackra, härliga och pittoreskaSmögen. Solen tittade fram redan efter några timmar på plats och tänk vad lite sol kan göra för både kropp och själ, underbart!

Båtlivet är galet i Smögen och ja egentligen runt omkring hela kustbandet nu i semestertider. Folk ligger som packade sillar i gästbåtshamnen, men det ser onekligen härligt ut att segla ut på havet. Det ser lika underbart ut när folk om kvällarna sitter på sina båtar och njuter av färska skaldjur, dricker öl/vin och skrattar och har det allmänt trivsamt. Vi har dock hållit oss på land hittills men trivsamt har vi ändå och har istället promenerat på bryggorna, bland de pittoreska små husen med alla sina väldoftande rosenbuskar. Vi har ätit och druckit gott vi också, fikat på Skäret och njutit i största allmänhet. Börjar bli en hejare på att njuta och bara ta det lugnt, detta är semester gott folk!

Nu måste jag ta tag i dagen, på återseende och ta hand om er på allra bästa sättet!

Kram kram ♥