Ljummen kycklingsallad med rödbetor

Får jag fresta er receptintresserade med en matig men också väldigt vacker sallad så här på onsdagseftermiddag. Ingredienserna i denna kycklingsallad tilltalar mig, jag har dock bytt ut ädelosten som det stod i originalreceptet till fetaost istället då jag absolut inte kan med ädelostens smak. Tycker det är bland det vidrigaste (i matväg) som man kan stoppa i munnen, så ska ni bjuda mig på mat någon gång så skippa gärna just denna ingrediens, annars är jag en riktig allätare och inte särskilt knusslig 🙂  

Ingredienser

– 4 port

400 g små färska rödbetor1 påse babyspenat (80 g)4 msk pinjenötter500 g kycklinglårfiléer1/2 msk olivolja till stekning1 tsk salt2 krm nymald svartpeppar75 g fetaost2 msk olivolja2 msk hallonbalsamico

Gör så härSkär bort blasten men lämna några cm och låt rottråden vara kvar på rödbetorna. Koka dem mjuka, ca 10 min. Har du stora rödbetor så koka dem längre. Spola betorna under kallt vatten, gnid av skalet och skär dem i klyftor. Skölj och torka spenaten. Rosta pinjenötterna i torr och medelvarm panna. Lägg upp spenat och rödbetor på fat. Stek kycklinglårfiléerna i olivolja och krydda med salt och peppar.

Skär kycklingen i skivor, lägg dem på salladen och smula över fetaosten. Ringla över olivolja, balsamico och strö över pinjenötterna.

Voilà bara att servera med något gott i glasen. Vatten dricker jag helst till maten till vardags och gärna ett gott vin vid ett festligare tiillfälle!

Receptet kommer ursprungligen från tidningen Laga lätt!