ANNONS

Skiftningar i naturen

/

 

 

Bilder tagna under en promenad i ”mitt” koloniområde för någon vecka
sedan.

Nu börjar träd och annan växtlighet så sakteliga att skifta från sin gröna nyans till andra sprakande kulörer. Det är nu framöver som hela naturen kommer att byta skepnad och bli till en enda stor och färgglad palett innan lövverken tappar greppet om trädgrenarna och faller till den frostbeklädda marken. Där fortsätter bladen i det eviga kretsloppet och blir så småningom till mylla. Från mitt fönster på kontoret finns det just nu ett träd som gnistrar i eldrött och gult. Oerhört vackert men samtidigt är det lite vemodigt och sorgsamt när löven faller. Inte så att jag ogillar hösten på något vis, men det innebär att det är ännu en sommar i mitt liv som nu läggs till historien. Tänk om det var min sista sommar som gick…

Nu är jag inte en person som går runt och tänker direkt djupa tankar, men det slog mig bara nu när jag sitter här och skriver att man vet absolut ingenting om morgondagen. Vi kan alla gissa, men ingen av oss vet med visshet vad som händer innan vi väl har upplevt det. Det är väl därför man säger att man ska fånga dagen för imorgon kan det vara för sent! Jag försöker leva efter det mottot så gott det går i dagens samhälle och jag tror att jag lyckas med det ganska bra. Försöker se bortom petitesser, försöker att vara positiv och behandla andra människor med respekt och på ett sätt som jag själv vill bli bemött. Jag försöker att inte ha fördomar mot dem som inte tycker/är som jag. Men även jag bryter igenom och misslyckas ibland, jag är inte mer än människa. Det finns stunder då elaka tankar, handlingar och liknande kommer upp till ytan även hos mig. Jag är inget helgon men jag har heller inga svårigheter att be om ursäkt och inse mina misstag när jag begått dem. Man lär så länge man lever och det stämmer!

Jag avslutar detta lite tankfulla inlägg med att be er tänka efter en gång extra när ni möter andra människor. För oavsett om ni möter någon öga mot öga eller via internet bakom det skrivna ordet, finns det en människa av kött och blod med känslor bakom. Bemöt därför alltid andra så som du själva vill bli bemött. Testa även att le åt en medmänniska, jag lovar att ni i de allra flesta fallen får ett leende tillbaka. Ett leende kostar ingenting, men kan betyda så oerhört mycket för den som möts av ett.  

Ha en skön kväll nu och på återseende!

Kram ♥

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00