ANNONS

Fiskgryta som för tankarna till Bohuslän

/


Jag börjar denna torsdag med ett recept på en fiskgryta som får mig att tänka och längta tillbaka till Bohuslän och sommaren som gick. Jag vet att det är mycket fisk och skaldjur som dominerar recepten just nu, men det blir snart lite variation, jag lovar 🙂 Hoppas att ni får en riktigt bra dag oavsett om ni ska till skola, jobb eller är lediga. Här strålar solen från en klarblå himmel, fantastiskt vackert! Vi hörs senare, så på återseende! Kram så länge ♥


Ingredienser – 4 port:
1/2 spansk chilipeppar
1/2 g saffran, 1 kuvert
1 gul lök
1 purjolök
1 fänkål
1 stjälkselleri
2 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
2 msk hummerfond, konc.
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
350 g laxfilé
350 g sejfilé
salt, peppar
300 g räkor
20 stycken kokta musslor

Gör så här:
1. 
Kärna ur och finhacka chilin. Gnugga saffranet i kuvertet med ett skedblad. 2. Skär löken i bitar. Skiva purjolök, fänkål och stjälkselleri. Fräs lök, purjolök, grönsaker, chili och saffran i en gryta med olja i tills grönsakerna mjuknar. 3. Tillsätt tomatpuré, hummerfond och späd med vin och vatten. Låt koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. 4. Skär fiskfiléerna i 3 cm stora tärningar och blanda ner dem. Stäng av värmen och låt grytan stå i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 5. Blanda ner de flesta räkorna och musslorna, spara några till dekoration. Lägg upp grytan i en serveringsform, dekorera med räkor och musslor och dill. Servera grytan med kokt potatis eller baguette. Smaklig måltid!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00