New York Blueberry Cheesecake

Helgens godaste cheescake med blåbär

Godmorgon! Kikar in här som hastigast denna tisdag för att önska er en riktigt skön och bra dag. Ni som brukar läsa här inne känner till att jag strax ska bege mig mot dagens arbete som jag brukar de allra flesta dagarna i veckan, inget undantag idag. Först ska jag bara vänta tills hantverkaren kommer runt åtta tiden för att byta några ord med honom. 

Har fått förfrågan om jag inte kan dela med mig av Leila Lindholms recept på New York Blueberry Cheesecaken jag bjöd på i fredags. Så här kommer det. 

New York Blueberry Cheesecake

Ingredienser:300 g digestivekex150 g osaltat smör1 dl strösocker1 dl maizena2 tsk vaniljsocker600 g Philadephia2.5 dl kesella 10%3 st ägg1 dl vispgrädde200 g vit choklad1 dl frysta blåbär

Gör så här:Sätt ugnen på 175 grader (varmluft). Smält smöret och krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten (ca 24 diameter). Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål.

Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten. 

Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Täcka den gärna med aluminiumfolie när den fått gyllene färg så den inte blir för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ytterligare 30 minuter. 

Låt sedan cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Lycka till!

Ha en underbar tisdag, snart är det påsk!Kramar