Fixa garderoben steg för steg

Jag som i dagarna gått igenom hela min garderob tänkte här tipsa om garderobsfix steg för steg: 

Inventera, vad har jag och vad behöver jag? Spara inte av sentimentala skäl om det inte är unika plagg eller har affektionsvärde.

Rensa, skänk & släng. Lägg undan, laga eller lämna till insamlingen. Luftiga garderober är bäst för både dig och kläderna.

Sortera, skilj på plaggen beroende på kvalitet. Tunna klädgarderober delar effektivt av mellan till exempel ytterplagg och inneplagg.

Planera, bli medveten om dina dagliga vanor. Vilka plagg använder du oftast? Vilka skor? Tänk igenom ditt rörelsemönster och försök bli så effektiv som möjligt.

Placera och inreda, det är dags att inreda. Nu avgör du höjder, bredder, väljer lös inredning som vilka lådor, boxar och detaljer som måste få plats. Tänk högt och lågt. Finns det plats ovanpå eller under garderoben? Platta, rymliga förvaringspåsar eller lådor passar bra att fylla med sådant som du inte använder dagligen. Rensa ut säsongsplagg och göm undan. Byt sedan när årstiderna skiftar. Lägg slutligen till en liten känsla av lyx och din garderoben blir både funktionell och flärdfull.

Helhetslösning, om du vill låt garderoben bli en kompaktlösning som innehåller allt: spegel, krokar, tvättkorg, en plats för radio eller musikmobilen. Ställ några väldoftande parfymflaskor på en hylla eller lägg ett par doftpåsar bland underkläderna för att skapa en känsla av vardagslyx.

Så nu har ni lite att fixa med 😉 Själv ska jag bege mig mot arbetet. Ha en riktigt bra dag så hörs vi lite senare!

Kramar ♥