En härlig junikväll

Likt förra sommaren har vi en egen liten örtaodling på balkongen. I krukan har vi allt från väldoftande mynta och citronmeliss till timjan, salvia, rosmarin & t o m en liten gräslökstuva, perfekt till den kommande sommarsillen. Örterna är både vackra i sig (just nu blommar salvian) & doftar så gott. Dessutom är det väldigt mysigt att kunna gå ut på balkongen & knipsa sig några blad av önskad ört när andan faller på.

Tillbaka hemma igen efter en dag i Västerås i strålande solsken. När jag lämnade vår huvudstad strax efter kl 08 imorse var det helmulet här och ynka 12 grader. Men när tåget rullade förbi Bålsta så var det plötsligt klarblå himmel och lika vackert väder var det när jag kom fram till Västerås någon halvtimma senare. Kände mig plötsligt väldigt ”påklädd” i min beiga trench jag hade satt på min tidgare under morgonkvisten. Så den fick åka ner i LV-väskan så fort jag kom ut i solskenet.     Dagen har vart bra och jag hann precis klart med allt jag skulle innan tåget tog mig hemåt igen, så det var bra tajmat med tiden för en gång skull. Väl tillbaka i Stockholm hade solen hittat även hit så några underbara timmar på balkongen har det blivit efter hemkomsten med både pepsi och en nyshoppad tidning från 7-eleven.

Tanken var att maken och jag skulle på ett invigningsmingel på Fiskartorpsvägen på Östermalm ikväll som vi blev inbjudna till för ett tag sedan. Men känner mer för att mysa på balkongen en underbar junikväll som denna än att mingla inomhus på ett företag. Så jag föreslog en torsdagsgrillning istället som maken nappade på direkt. Så det blir att vi skippar minglandet och njuter hemma av vad grillen har att erbjuda istället.

Nu ska jag skära till potatisen till egengjorda pommes och sedan ska köttet glaceras. Ha en skön solig kväll!

Kramar ♥