Stockholm runt på vattnet

Ostindiefararen Götheborg till vänster, ligger just nu vid Skeppsholmen. Sist jag såg det vackra enorma fartyg var förra sommaren i Lysekil när maken och jag var i Bohuslän. Enligt uppgift befann sig det blivande brudparet på fartyget igår så då var jag nära 😉 Till höger om vår vackra flagga skymtar ni Södershöjder och tornet på Katarina kyrka som ju brann 1990.  

Stockholms Stadshus som har huvudstadens mest exklusiva festlokal.

Till vänster, Djurgårdsfärja. Stockhoms ström 2 från förra sekelskiftet och till höger skeppet och vandrarhemmet Af Chapman.

Nöjesfältet Gröna Lund på Djurgården åkte vi också förbi på vår båttur.

Till vänster Gamla Stan och till höger en gammeldags slänggunga som finns på Gröna Lund, vacker tycker jag.

Godmorgon torsdag! Gårdagens båttur runt Stockholm blev riktigt lyckad. Fick toppenplatser längst bak i båten och hade två underbara timmar på böljan i solsken med picknick, glada skratt och nya bekantskaper. Båtturen var mer omfattad än jag trott. Vi fick se allt från Essingeöarna, Kungsholmen, Vasastan, till Stadshuset, Södermalm, Slottet, Gröna Lund och Gamla stan. Allt sett från vattenvägen. 

Kan verkligen rekommendera er alla att ta en tur med en seeightseeingbåt om ni inte gjort det tidigare oavsett om ni bor här eller är här på besök. Nu var inte den båten som Carolina och jag åkte med en sightseeingbåt, utan en s.k. RAN-båt som var hyrd, men det spelar ju ingen roll vad det är för båt man åker med, utan det är ju själva upplevelsen och det man ser som är det viktiga – supermysigt. Ha en bra dag, kramar ♥