Pasta med salsicca & svamp

Jag är barnsligt förtjust i olika pastarätter och kan ge mig den på att jag var italienare i ett tidigare liv. Denna pasta komponerad av kocken Christian Campogiani som jag lagade igår var en riktig höjdare. Korv, svamp och grädde är grunden. Även maken gav rätten tummen upp flera gånger och han kan vara riktigt kräsen. Det enda jag kunde sakna var ett glas mustigt rödvin till rätten, vatten ger inte riktigt samma feeling, men det är ju för en väldigt fin liten sak jag avhåller mig från allt vad alkohol heter just nu. 

Ingredienser

4 portioner:

400 g pasta2 msk smör400 g salsiccakorv

(vi använde dock pepparsalami, urgott!!!)

200 gr champinjoner

(skurna i fjärdedelar)

1 dl vitt vin, torrt3 dl grädde75 gr parmesan, riven

Gör så här: Koka upp pastavatten enligt anvisningar på paketet och lägg i pastan innan du börjar med såsen. Ta upp pastan 2 minuter innan koktidens slut. Ta av skinnet från korven och skär den i bitar. Smält smör på medelhög värme i en stekpanna, lägg i salsicciakorven och låt den bryna cirka 1 minut.

Tillsätt champinjonerna, häll på vinet och låt koka i 1 minut. Häll i grädden och koka ihop såsen på hög värme tills den kokat ihop till hälften. Vänd ner pastan och tillsätt riven parmesan. Koka ihop under 2 minuter. Lägg upp på tallrikar och garnera med riven parmesan.

Smaklig måltid!