T R E T T I O T V Å

Har ju utlovat en bild på mig och magen så här kommer dåtvå från igår morse då vi gick in i graviditetsvecka 32…

Är inte så jättestor om magen, men enligt bm så ligger jag exakt mitt på normalkurvan. Fast folk i min omgivning tycker att jag är liten, men han ligger både långt in & långt ner busmyran 🙂Så är vi tillbaka hemma från vår lillatripp österut. Får bli ett eventuellt inlägg om detta längre fram, men kan säga så mycket som att dagarna blev lyckade och svärmor har nu blivit firad ordentligt i dagarna två.

Igår gick jag in i vecka 32 och i denna vecka börjar de s.k. lanugohåren som har täckt bebisens hud att försvinna. De flesta rynkorna i bebisens ansiktet är borta och barnet utvecklar förmågan att svettas. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen och kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Rörelserna i magen kommer att vara som starkast den här veckan och de övergår nu mer till att kännas som knuffar eftersom barnet får allt mindre utrymme att röra sig i. Barnet har efter denna vecka mycket goda chanser att överleva om det föds

Jag själv känner mig fortfarande pigg och inte särskilt tung eller otymplig som det står att många nu känner sig i denna vecka. Inatt sov jag från det att jag slöt ögononen strax efter klockan elva igår kväll tills maken väckte mig runt åtta tiden denna morgon, hur skönt som helst. Jag behöver oftast inte gå upp på natten och besöka toaletten för att tömma blåsan. Det höll jag på med flera gånger om natten fram tills runt vecka 13-14, men sedan försvann det, väldigt skönt! Kommer troligtvis tillbaka ju större myran blir för det blir ju trängre och trängre om platsen där inne, men glad så länge jag slipper för det var ett himla spring där ett tag.  

Nu ska jag packa upp väskan, sätta på en maskin med tvätt och ta till vara på resterande av denna söndag. Så på återseende!

Kramar ♥