Munsbitar till glöggminglet

Tänk att det bara är nio dagar kvar till första adventshelgen, supermysigt! Med advent och jul kommer en del glöggmingel och här kommer lite godsaker man kan bjuda på om man vill ha lite tips. Jag har inte testat något av recepten ännu så jag kan inte säga om det är gott, men tycker det låter som helt perfekta små tilltugg för ett juligt litet mingel. Recepten kommer ursprungligen från Allt om Mat Denna onsdag har gått i en faslig fart måste jag säga, men det gör väl i o f s alla dagar i veckan känns det som. Kyligt och rimfrostigt ute, jättefint och nu har jag fått upp ljusslinga på balkongen som lyser upp så underbart fint utanför våra stora fönsterpartier. Tjuvstartat advent lite med andra ord, känns bra! 

Ikväll blir det hemmamys(inte direkt ovanligt, känns som det är det jag pysslar med för jämnan nu för tiden ;-)) Hoppas att ni alla får en mysig kväll och här kommer recept på diverse godbitar:  

Chèvrebollar rullade i russin och torkade tranbär

Ingredienser – 20 bollar200 g chèvre (fransk getost)100 g cream cheese1 dl gula, gröna och/eller bruna russin1 dl torkade tranbär

Gör så här:Blanda chèvreost och cream cheese. Ställ in i kylen tills röran stelnar något och kan rullas till bollar. Hacka russinen och de torkade tranbären. Russinen kan med fördel frysas en stund så att de blir enklare att hacka. Rulla bollarna i russinen och tranbären.

Kanel och honungsrostade nötter

Ingredienser – 6 dl 2 dl hela och skalade mandlar2 dl cashewnötter1 dl jordnötter½ dl solrosfrön2 tsk kanel1 tsk chilipulver2 tsk salt1 äggvita2 msk honung1 dl russin och torkade tranbär

Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötter och solrosfrön. Rör i kryddorna, socker och salt. Vispa äggvitan lätt. Blanda ner äggvitan och honungen i nötterna och rör om så att de täcks väl. Sprid ut dem i en långpanna och rosta i ugnen i 15–20 minuter. Rör om då och då. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna. Rör i russinen och de torkade tranbären.

Färskostfyllda dadlar med pecannötterIngredienser – 20 bitar20 torkade dadlar100 g cream cheese20 pecannötter

Gör så här:Skär ett snitt i dadlarna utan att skära igenom helt och hållet. Spritsa lite färskost i varje dadel. Tryck sedan in en pecannöt.

Pepparkaksbiscotti med lingon och mandelIngredienser – 40 skorpor100 g rumvarmt smör eller margarin2 dl strösocker3 ägg7–8 dl vetemjöl2 tsk malen ingefära2 tsk malen kanel1/2 tsk malen kryddnejlikor3 tsk bakpulver1/2 tsk vaniljsocker1/2 tsk salt2 dl skållad och skalad mandel1-2 dl lingon1 msk vetemjöl

Gör så här:Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg. Blanda lingonen med vetemjöl och rör försiktig ner i degen. Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen. Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar.

Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

Lycka till och hojta gärna till om ni testar något av recepten så lovar jag göra det samma om jag gör det! Nu ska jag njuta av denna onsdagskväll.

På återseende,

Kramar ♥