Välkommen in

För några veckor sedan fick jag ett mail med en förfrågan om jag ville börja blogga för Bloggfamiljen. Jag blev väldigt smickrad över deras ”intresse” och jag behövde inte särskilt lång tid att bestämma mig för att komma över hit. Känner helt enkelt att det är dags att testa något nytt efter tre år på samma ställe, så nu tar jag klivet ut i det ”okända”, men jag tror och hoppas att jag kommer att trivas här i ”familjen”.

Bloggen ”Starwoman” kommer att fortsätta att vara precis som den alltid har varit, så inga ändringar av själva blogginnehållet om nu någon oroade sig för detta. Jag kommer att köra på i precis samma anda som tidigare, hoppas att ni mina redan trogna läsare hänger kvar och att det kanske även hittar hit en och annan ny läsare.

Dem jag älskar mest över allt här på jorden är min lilla familj bestående av jag själv, maken Jens och vår nytillkomna lilla familjemedlem, Maximilian ♥

Vem är jag? En vanlig tjej uppvuxen på Västkusten några mil norr om Varberg tillsammans med mina föräldrar och en lillebror. Skulle själv beskriva mig som en glad, trevlig tjej med båda fötterna på jorden.

Jag är nog väldigt kvinnlig i min framtoning, men är samtidigt inte rädd för att ta i och lite skit under naglarna skrämmer mig inte det minsta.

Efter gymnasietiden flyttade jag till Lund där jag studerade Rättssociologi samt Juridik på Universitetet. En lärorik och kul tid som jag alltid kommer att minnas tillbaka på med glädje med kårliv, nationer, sittningar och alla personer man träffade och lärde känna. Numera är jag sedan några år tillbaka boende i Stockholms nyaste stadsdel Hammarby Sjöstadtillsammans med min man Jens som jag gifte mig med sista maj 2008 efter att vi då varit tillsammans i nio år. I vår familj finns även vår nyfödde lille son Maximilian, som i skrivandets stund bara är några dagar gammal.

Jag påbörjade i fredags min mammaledighet och kommer vara hemma de tolv kommande månaderna, men annars arbetar jag som Skaderevisor på ett av Sveriges största försäkringsbolag och dess dotterbolag. Där  kvalitetsgranskar jag skadehandläggningen så att författningar, villkor samt instruktioner efterlevs. Jag är även med och planerar internutbildningar samt utformar, utvecklar och förvaltar skadeinstruktioner, riktlinjer och policyn för bolagets skadehanteringsverksamhet. Ett arbete som jag trivs väldigt bra med, det är fritt och där jag får planera mina dagar helt på egenhand vilket passar mig som person bra. Men nu ser jag mest framemot att vara mamma och tillbringa tiden med min förstfödde.

Ett av mina största intressen är inredning och det speglas också här i bloggen. Hemma hos oss går mycket i vitt och jag försöker bjuda på en hel del bilder från just vårt hem som är under ständig förändring på gott och ont.

Jag började mitt bloggande i slutet av 2007 och då hade jag ingen större tanke med det hela, tänkte mest att jag testar på ett tag. Detta tag har sedan blivit till veckor, månader och år och jag har genom bloggen både funnit riktigt goda vänner samt träffat på människor och fått göra saker som jag aldrig hade fått chansen att möta eller göra om det inte vore för just bloggandet.Helt fantastisk! Min tanke med bloggen ”Starwoman” är att jag vill att det ska vara lite som att öppna en godispåse med blandade karameller när man klickar sig in här. Så jag försöker mixa vardagslivets tankar med mina intressen inredning, matlagning,shopping och tips i övrigt. Jag försöker även dela med mig av en hel del bilder, det sistnämnda är något som jag personligen tycker gör en blogg lite mera intresseväckande.

Andra intressen som speglas här i bloggen är min passion för att experimentera i köket, shopping samt så har jag alltid varit barnsligt förtjust i skönhetsartiklar, smink i fina flaskor och askar.I dessa dagar kommer det säkerligen även ligga en del fokus på vår nyfödda lilla son Maximilian som kom till oss för ynka fem dagar sedan.

Han är makens och mitt första barn och vi är nyss hemkomna från BB med vår lilla skatt som föddes två veckor för tidigt, vägde 2 560 g och var 45 cm lång. Så det blir en del inlägg även om föräldraskap, babyshopping och inredning tillbarnkammaren.

Jag hoppas så klart att ni trogna läsare även i fortsättningen kommer att klicka er in här när ni får lust och så hoppas jag att även en och annan ny läsare kanske fastnar för bloggen. Nu kör vi!

Då vi precis blivit föräldrar för första gången blir det naturligt även en del fokus kring familjeliv, babyshopping och även inspiration lite till barnkammaren.

Ha en underbar onsdag och på återseende!

Kramar/Anna ♥