Chokladprovning med Lindt

Choklad från Lindt i stora lass, här några utvalda ur deras Excellence-serie

Dagen före det att vi åkte in på förlossningen fick jag hem ett trevligt paket fyllt med choklad för en liten chokladprovning. Paketet kom från Lindt och innehöll chokladkakor från deras Excellence-serie. Tyvärr så blev allt lite upp och nedvänt på grund av att vi kom hem med lille Maximilian två veckor före utsatt tid, så chokladen och den lilla chokladprovningen föll tyvärr lite i ”glömska” den första tiden vi var tillbaka hemma igen.Men härom veckan hade vi i alla fall en liten miniprovning här hemma och det är ganska kul att se hur olika man kan tycka och uppleva smak, lukt och känslan av choklad. Min favorit är nog den 70% rena chokladen och makens val blev den med blåbär. Den 85% kan tyckas vara i det bittraste laget, men för en person som jag som inte är så förtjust i allt för sött finner att en liten ruta av just den 85% varianten tillsammans med en kopp starkt kaffe fungerar väldigt, väldigt väl för mina smaklökar.

Varianten med havssalt gick inte alls hem hos maken, men även den tycker jag fungerar med ett gott kaffe. Som sagt mörk choklad fungerar väldigt väl för mina smaklökar, medan maken som är en riktigt liten ”sötgris” hellre föredrar mjölkchoklad om han får välja fritt. Som sagt kul hur olika man kan tycka och uppleva exakt samma saker.

Lindt har under hösten lanserat en chokladprovningsguidesom man kanläsa om på deras hemsida om man är intresserad. Där kan man få tips om vilka viner som passar ihop med vilken choklad, men också hur man kan använda sina fem sinnen när man smakar på deras choklad.

Tack Lindt för det lilla provkitet!