Jordnötspraliner & Mozartkulor

Här kommer några recept på årets julgodis här i Sjöstadshemmet. Bland annat receptet på peanut butter cups eller som jag kallar dem, jordnötspraliner. De blev farligt goda, dock lite pillrigt att pensla chokladen på insidan av formarna, men klart värt det om man gillar kombinationen jordnötter och choklad som jag gör.

Ingredienser: 100 g mörk choklad 20 ischokladformar 1 dl jordnötssmör 2 tsk honung 50 g smält choklad

Gör så här: Smält mörk choklad och pensla ischokladformar på insidan med en liten pensel. Låt stelna. Pensla en gång till. Låt svalna. Rör ihop jordnötssmör med honung och klicka i formarna. Ringla över smält choklad. Låt svalna i kyl. Voilá färdiga att avnjutas!

Lycka till!

Klassiska Mozartkulor.

Ingredienser: 200 g nougat 200 g mandelmassa 100 g mörk choklad 50 g vit choklad

Gör så här: Skär nougaten i 25 tärningar. Rulla tärningarna till jämna bollar och ställ in i frysen en stund så de stelnar. Dela mandelmassan i lika många delar. Platta ut varje bit till en ganska tunn kaka, lägg i nougaten och rulla i handflatan till en jämn boll. Smält chokladen i vattenbad och doppa bollarna med hjälp av en gaffel i den smälta chokladen. Låt stelna på ett bakplåtspapper. Avsluta med att smälta den vita chokladen och ringla sedan över med hjälp av en gaffel. Förvara svalt.

Lycka till!

Krispiga kokostoppar med smak av lime.

Ingredienser 200 g vit choklad med smak av kokos 2 dl lätt krossad cornflakes 1 msk rivet limeskal

Gör så här: Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Blanda ner lätt krossade cornflakes och rivet limeskal. Klicka på bakplåtspapper och låt stelna. Enklare kan det knappast bli!

Lycka till!

Nu kallar sängen på mig, godnatt!

Kramar ♥