28 december

Tyvärr håller årets gran här hemma redan på att sjunga på sista versen.

Ska låta den stå kvar över nyår, men sedan åker den ut tillsammans med resten av julen.

Årets julgran verkar inte må riktigt bra här inne i Sjöstadshemmet, tråkigt! Men den har aldrig riktigt kommit igång och dricka sitt vatten i den takt som den borde göra. Enligt uppgift från min pappa som är ”granexpert” så ska granen dricka friskt de första dagarna, men det har aldrig denna rackare gjort. Tror den helt enkelt inte gillade min stympning, så det säger sig själv att inget intag av vätska lika med inget långvarigt liv som julgran. Den har med andra ord torkat lite här och där, dock inget man ser ännu om man inte kommer alldeles intill så den orkar förhoppningsvis hålla kvar julgranskulorna över nyårshelgen.

På tal om nyår så är det hög tid att spika nyårsmenyn för vår middag som vi ska ha här hemma tillsammans med några av våra vänner. Satt under gårdagskvällen och spanade på recept och tror nog att jag hittat passande rätter för den tre-rätters som vi ska bjuda på.

Nu ska jag amma liten igen. För er som är intresserade hade Maximilian gått upp i vikt från 2960 g till 3 680 g på runt 14 dagar när vi vägde honom hos BVC dagen före julafton. Jag har nog grädde i mina behag – haha!

Ha en fin tisdag, förhoppningsvis hinner jag plita ner några rader till innan dagen är över.

Kram på er ♥