Chocolat á Premium

Chokladen fullkomligt flödade här hemma igår, nästan likt Kalle och den berömda chokladfabriken…

Godmorgon onsdag!

Vilken fantastiskt tisdagskväll jag hade här hemma tillsammans med helt fantastiska människor. Har ni föst ihop ett gäng med personer någon gång, till exempel på en fest eller annan tillställning där man känner att mixen inte alls blev bra?

Så var det här igår, fast totalt tvärtom! Av de fem tjejerna som jag bjöd in på chokladprovningen var det bara två som hade träffat varandra tidigare, men det blev en så skön feelgood-känsla alla tillsammans trots att de flesta inte kände varandra och egentligen bara hade mig som en gemensam nämnare (och choklad visade det sig), helt fantastiskt.Att alla inbjudna dessutom var så intresserade och engagerade i själva ämnet choklad tycker jag var hur roligt som helst för mig som bjudit in dem. Finns väl inget värre än om det blir stelt, tyst och att folk inte ”vågar” eller har en massa frågor? Pinsamt för alla inblandande, både den som håller i ett föredrag eller liknande samt de som ska lyssna. Så var det inte alls här, utan smarta, kluriga och kloka frågor haglade!

Tack för att ni kom hit och ville vara med. Hoppas vi ses snart igen, både på tu man hand men också alla i grupp vore kul! Glad för att jag har hittat er mina fina vänner!

Full koncentration runt bordet. Här har Katja, Teresia ooh Nina fastnat på bild då de lyssnar på chokladexperten Maja samt en bild på Caroline och mig när vi förväntansfullt väntar på att få sätta tänderna i all god Premium choklad..

Inte bara

mixen av personer

som blev lyckad även själva

chokladprovningen

var fantastisk. Maja Bertha som höll i själva provningen är en Sveriges mest anlitade

föreläsare

på just ämnet choklad.

Att Maja just ÄR en av Sveriges främsta chokladkännare det är det ingen tvekan om. Jag blir lycklig när jag träffar människor som är engagerade och som verkligen kan sin sak, utan att för den skull vara överlägsna och snobbiga. Maja var en sådan person. Full av kunskap och positiv energi och hon väckte i mig, och säkert också i de andra tjejerna en sådan nyfikenhet runt choklad. Vill veta mer, mer, mer! Jag hade kunnat lyssna på henne i många timmar till.

Maja – läser du motall förmodan detta så hoppas jag att du inte längre ”önskar” du vore som Kjerstin Dellert om du förstår vad jag menar. För du är nämligen minst sagt lika fantastisk själv när du svepte inhär igår. Tack!

Gillade som sagt Maja skarpt och jag önskar att ni alla någon gång får chansen att lyssna på henne!

Fullt engagemang i Sjöstadshemmet på alla gäster. Även trevliga Carl-Adam som var representanten från Marabou kom med på en liten bild och så en bild på mig och superduktiga chokladexperten Maja Bertha. Vilket fantastiskt jobb hon ändå har att arbeta med choklad..

Gillar är en underdrift när man då kommer till själva chokladen. Här vill jag använda starkare uttryck som älskar i vissa fall! Fantastiskt att få smaka på alla dessa olika Marabou Premium choklader i 15 olika utföranden. Allt från den klassiska 70 % mörka chokladen till en splitter ny variant som inte ens är släpp ännu på marknaden. Jag kan här och nu avslöja att den innehåller Pecannöt och Havssalt. Den sist nämnda har jag lovat att lotta ut några smakprover på framöver, så håll utkik alla chokladälskare!

Tillbaka till provningen och chokladen. Vi fick som sagt testa en massa olika choklader och jag kan villigt erkänna att jag inte ens fattat att det finns så många olika kombinationer och smaker och då hade de inte ens med alla Premium choklader som finns. Det var ett perfekt tillfälle att såklart få lära sig mer om choklad och dess uppbyggnad (en ren vetenskap kan jag meddela), men också ett perfet tillfälle att testa smaker man inte skulle få för sig att köpa i affären.

Tre Premium-favoriter. Pistasch har varit min absoluta favorit sedan länge och är oftast den sort som jag köper hem. Det två andra smakerna ”Lemon & Ginger” samt Passionsfrukt var två för mig helt nya smakkombinationer och himmel så goda, tummen upp!

Ett sådant spännande ”möte” fick mina smaklökar när jag igår testade smaken ”Lemon & Ginger” för första gången. En smak som jag aldrig före igår skulle få för mig att köpa, men än en gång slår det mig hur dumt det är att ha förutfattade meningar(gäller allt här i livet egentligen!) för smaken var helt underbart god i kombination med den 70% fina chokladen. Den kan jag ärligt säga att jag kommer köpa nästa gång jag handlar, så god! Även andra kombinationer som var riktigt goda var till exempel den med ”Passionsfrukt”. Lite härlig syrlighet i den, perfekt kombination med den mörka chokladen. Likaså den nya kommande smaken med ”Pecan och havssalt” tror jag faktiskt kommer bli stor på marknaden, riktigt god!

Men inte bara tummen upp, för vissa smaker passade inte mina smaklökar alls. Den med Marsipan hade jag svårt för, men det beror inte på att det är fel på själv chokladen utan för den enkla anledningen att jag ogillar marsipan. Även varianten med chokladmousse var kanske inget för mig, helt enkelt lite ”för mycket” för min smak och för söt (perfekt dock för riktiga sötsaks-älskare) på något vis. Så även solen har sina fläckar.

Men smaken är ju som baken säger man ju och det stämmer verkligen. Så var nu inte så dumma att likt mig ha förutfattade meningar när du står där bland Premium chokladen i affären för att välja en chokladkaka till helgen!

Till sist en bild på senaste tillskottet i Marabou Premium sortimentet som släpps under vecka 6. Smak av Pecannöt och havssalt, riktigt god kan jag avslöja!

Till sist vill jag tacka

Marabou Premium

och

Carl Adam

för att ni ville göra detta tillsammans med mig. Är hedrad att ni valde just mig bland alla tusentals fantastiska bloggare som det finns där ute i landet! Stor tack!

För er som likt mig vill se mera så klicka in på Marabou Premuims Facebook-sida. Där kan ni skriva till Maja Bertha, chatta med andra chokladälskare och även se fler bilder framöver från vår kväll. (Kommer kanske några fler bilder från kvällen här på bloggen också för alla bilder i detta inlägg är mina egna som jag tog lite slarvigt igår bara).

Nu ska jag ta tag i denna onsdag, lilleman och jag packar nämligen in oss i stora suven om någon timma eller två och rullar söder ut till Västkusten för några dagar bland familj och barndomsvänner. Så ingen rast ingen ro!

På återseende!

Kramar ♥