Underbara Mateus

Porslin från Mateus

Får en del mail med frågor angående vårt porslin från Mateus. Faten är tillverkade och målade för hand av erfarna hantverkare i Portugal, därför är varje exemplar unikt vilket jag tycker är extra kul. Keramiken är gjord av lera, som ju är ett levande naturmateriel som i sin tur kräver lite extra varsamhet, men alla fat kan diskas i maskin. En sak jag tycker är viktig (precis som jag tycker att kläder ska kunna tvättas i tvättmaskinen, handtvätt på kläder går bort!).

En fråga som ofta dyker upp är i vilken storlek porslinet vi har är i. Våra vita mattallrikar med spetskant är i storleken 32 cm Ø. Uppläggningsfaten med spetskant har 42 cm Ø och det rosa uppläggningsfatet utan spetskant har måttet 41 cm Ø. Den grå så kallade ostronskålen har vi i den största storleken med sina 31 cm Ø och den rosa är i mellanstorleken 24 cm Ø. Så nu vet ni det också!

Som den uppmärksamma kanske ser på bilderna så avviker färgen på det vita stora uppläggningsfatet med mattallrikarna i övrigt och så är det också i verkligheten. Det är alltså inte ljuset på bilden som gör det, utan uppläggningsfatet är mer åt det vintervita hållet och tallrikarna är kritvita. Jag hade hellre sett att uppläggningsfatet hade haft samma nyans som mattallrikarna, men, men varje exemplar är ju unikt som sagt!Jag har köpt porslinet dels på NK här i stan, men också från Länna Möbler som jag åker till lite då och då. Länna Möbler kan man också handla hos via nätet, så ni som inte enkelt kan ta er till en butik som har porslinet nära er kan alltså beställa det HÄR. Alltid fri frakt och just nu har de dessutom 10% på hela sortimentet såg jag precis, så passa på!

Nu kallar sängen, imorgon är det fredag och helg igen – underbart!

Kram & godnatt ♥