Förberedelser

Två doppresenter till Maximilian står inslagna och väntar på att det ska bli lördag!

Köpte ljusblå sidenband från Panduro i veckan och knöt om dem. Tycker det blev superfint om jag får säga det själv!

Välkommen dopveckan!

På lördag smäller det och vår älskade lilla skatt ska få sin allra första fest, så mycket kretsar kring dopet i mitt huvud just nu. Eftersom vi har valt att inte ha catering utan att jag ska fixa all mat så blir det en hel del att plocka med och förbereda såhär sista dagarna inför den stora dagen. Jag är dessutom minst sagt petigt när det kommer till det mesta, så lika bra att fixa det själv! Kommer köra på Medelhavsinsirerad plockmat med lite gott och blandat. Ska bland annat baka små minipajer under veckan och svänga ihop en marinerad kyckling när det närmar sig – Wish me luck!Vi har i allafall valt att beställa doptårtan. Hade en tanke från början att fixa även den på egenhand, men jag tog mitt förnuft till fånga med lite hjälp och påtryckning från maken. Så det fick bli en beställning från det lokala finbageriet och nu så här i efterhand känns det väldigt bra. Bakning är nämligen inte min starkaste sida! Jag vill gärna freestyla i köket, men med bakning måste man oftast hålla sig strikt till recepten har jag märkt för att få till det. Dock ska jag ge mig på att ”baka” en annan liten sak tills på lördag som ni förhoppningsvis blir lyckat!

Även om det som alltid är en del jobb med alla dessa förberedelser och planering in i minsta detalj så ska det bli riktigt skoj och jag ser verkligen fram emot lördagen, även om det är lite nervöst samtidigt!

Nu ska vi bege oss ut en sväng och få oss lite frisk luft. I eftermiddag måste vi lämna in bilen IGEN på verkstad, samma varningslampa lyser återigen på instrumentpanelen – suck!

På återseende, kramar ♥